A katáng gyökerét megpörkölve kávé helyett isszák.
A cikória, vagy más néven katáng gyermekkorunkból lehet ismerős! Nagyon egészséges növény. A gyökeréből készítik a gyerekkávét vagy pótkávét. Jobban tesszük, ha nem az azonnal oldódó por alakú változatát választjuk, hanem valódi cikóriagyökérből készítjük el. Az íze kiváló, élvezetes. Serkenti az emésztést, keserű ízének köszönhetően segíti a máj működését.
Elkészítési javaslat:
- 1 liter hideg vízbe tegyünk 3 evőkanál cikória kávét
- 3-4 percig forralva főzzük fel és 5 perces állás után szűrjük le
- Fogyasztható kókusztejjel és/vagy feketekávé hozzáadásával is
Mártáska, ez nem katáng! Innen vegyél ki képet:
http://www.google.hu/search?q=kat%C3%A1ngk%C3%B3r%C3%B3&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a
Szóval ez sokkal egészségesebb és természetesebb kávé, mint amit legtöbben isznak, de hatását tekintve hol áll a babkávéhoz képest? Én akárhányszor ilyet ittam, sose éreztem pörgést. Eltörpül a jóval drágább, de sokkal hatásosabb macha tea mellett véleményem szerint.
https://hu.flatfy.com/