"Táplálkozásunk alapját a következő elv betartása képezze: Lehetőleg kerüljük a magas glikémiás terhelésű élelmiszerek fogyasztását, a magas glikémiás indexűeket pedig, egyenlítsük ki alacsony glikémiás indexűekkel! A glikémiás terhelés (GL), ami egyidejűleg veszi figyelembe az adott élelmiszer glikémiás indexét és egy adagra eső szénhidrátmennyiségét. Ezáltal sokkal pontosabban meghatározható az inzulinháztartásra gyakorolt hatás. A glikémiás terhelést úgy határozhatjuk meg, hogy a GI-t százaléknak véve megszorozzuk az elfogyasztandó élelmiszeradagra eső szénhidrátmennyiséggel (szénhidráttartalomból kivonva a rostmennyiséget; grammban kifejezve). Alacsony értéknek a 16 alatti számít."
http://www.wellnesstippek.hu/Tippek/glikemiasterheles.htm – Itt alaposabban utánanézhetsz!