Glikémiás terhelés

vercukormero

 

"Táplálkozásunk alapját a következő elv betartása képezze: 
Lehetőleg kerüljük a magas glikémiás terhelésű élelmiszerek fogyasztását, a magas glikémiás indexűeket pedig,
egyenlítsük ki alacsony glikémiás indexűekkel!

glikémiás terhelés (GL), ami egyidejűleg veszi figyelembe az adott élelmiszer glikémiás indexét és egy adagra eső szénhidrátmennyiségét. Ezáltal sokkal pontosabban meghatározható az inzulinháztartásra gyakorolt hatás.

A glikémiás terhelést úgy határozhatjuk meg, hogy a GI-t százaléknak véve megszorozzuk az elfogyasztandó élelmiszeradagra eső szénhidrátmennyiséggel (szénhidráttartalomból kivonva a rostmennyiséget; grammban kifejezve). Alacsony értéknek a 16 alatti számít."

http://www.wellnesstippek.hu/Tippek/glikemiasterheles.htm – Itt alaposabban utánanézhetsz!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.