Zsóka almás pitéje

Zsóka receptje

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A blogger megjegyzése: Kétségtelenül a legfinomabb mandulalisztből az almáspite, de nyugodtan elkészíthető más lisztből is, pl. gesztenyéből, ami meglepő módon lényegesen olcsóbb lett, mint a mandula. Ettől függetlenül ünnepi alkalmakkor szánhatunk rá – ki-ki belátása szerint – egy nagyobb összeget is a süteményre.

  • 1/2 kg mandulaliszt
  • 10 evőkanál xukor
  • 15 dkg zsír
  • 1 teáskanál só
  • 4 egész tojás
  • 1-1.5 kg alma

Elkészítés:

  • A szárazanyagot összekeverjük, elmorzsoljuk benne a zsírt és összegyúrjuk a tojásokkal; ha  kell még mehet tojás bele.
  • 1 órát pihentetjük.
  • Ez idő alatt megpucoljuk, lereszeljük, kinyomjuk a levét az almának.Teszünk hozzá 1 evőkanál fahéjat (sosem teszek cukrot hozzáí).
  • A tésztát ketté osztjuk. 2 neylon között kinyújtjuk.
  • A tepsibe zsírpapírt teszünk, ezt megzsírozzuk.
  • Beletesszük a tésztát, ráhalmozzuk almát, rá a másik tésztát.
  • Villával megszurkáljuk, bekenjük felvert tojással.
  • 10 perc pihentetés után 200 fokon (nem légkeveréses) 30 percet sütjük.
  • Ha nagyon sülne teszek, a tetejére zsírpapírt.

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Zsóka almás pitéje”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.