NÉHÁNY HÉT TAPASZTALAT MEGMUTATTA, HOGY MÉRTÉKKEL FOGYASZD! A ROSTOK AZ EMÉSZTÉSHEZ JÓK, DE VESZÉLYESEK IS LEHETNEK! Szorulást okozhat és a bélbolyhokat a túlzott fogyasztás "lecsiszolja". Számomra "gyógy" kenyérré vált a diare ellen! ... Ez a kenyér 0 szénhidrát tartalmú; a sütéskor hozzáadott tojással kell csak számolni! Összetétele: cellulóz, útifűmaghéj, konjac liszt, agar agar, pektin, szentjánoskenyér liszt. Nem mellesleg a szentjánoskenyérfa a hüvelyesek családjába tartozik, tehát rögtön meg lehet kérdőjelezni a paleos voltát?! Én mégis kipróbáltam ezt a kenyeret, mert hajtott a kíváncsiság.
Kalória, Fehérje, Zsír, Szénhidrát – kb. ennyit kell számolni egy végső bagettre!
NoCarb rostmix adatai 100 gr 180 ccal Felszívódó energia: 11.08 gr Fehérje: 1.10 gr Zsír: 0.70 gr Keményítő, cukor, szénhidrát tartalma egyaránt < 0.03 gr Élelmi rost: 84.46 gr
250 grammos kiszerelésben kapható 1.500 Ft-os áron, melyből 3 nagy bagett süthető. Tehát a képen látható bagett liszt ára 500 Ft.
Hozzávalók:
- 83 gr sütőmix keverék
- 4 db M-es tojás
- 1,5 dl víz
- 1 tk. só
- Késhegynyi szódabikarbóna
- 1 tk. citrom vagy almaecet
- 1 ek. olajessimo, vagy olíva olaj, vagy olvasztott zsír
Elkészítés:
- A tojások sárgáját keverjük ki a sóval, a vízzel és a zsiradékkal.
- Keverjük ehhez a lisztet.
- Verjük fel kemény habbá a tojásfehérjét és fokozatosa adjuk hozzá a sárgájával kikevert alaphoz.
- Keverjük a masszába a szódabikarbónát és a közömbösítő citromot vagy ecetet.
- Béleljünk ki egy bagett sütő formát sütőpapírral (vízben összegyűrtem és kibéleltem a formát!), a tésztát egyengessük az edénybe.
- Előmelegített sütőben 150 fokon süssük a bagettet kb. 60 percig. KORÁBBAN ITT EGÉSZEN MÁS SÜTÉSI IDŐT ADTAM MEG, DE A TAPASZTALATAIM MIATT MOST A BIZTOSRA JAVÍTOTTAM!