Apróság, de kényelmes dolog – vágd ollóval a petrezselymet!
A mélyhűtőben is tartok vágott petrezselymet téli időszakra.
A kép a Google images-ről való
Hozzávalók 3 személyre bőségesen:
A jobb oldali kép a Google images-ről való
- 1 kg karfiol-rózsa
- 5 dkg ghee vagy jó minőségű vaj
- Só, bors – AIP-ban csak só!
- Egy óriás csokor petrezselyem
Elkészítés:
- Főzd meg puhára a karfiolt sós vízben
- Amikor megfőtt, öntsd szitába, hogy a víz maradéktalanul lecsöpögjön róla
- Egy nagyobb átmérőjű lábasban olvaszd fel a ghee-t, és amikor forró, dobd rá a karfiolt
- Forgasd át a ghee-vel a zöldséget, közben ízlés szerint sózzad, és hints rá őrölt borsot
- A karfiolt egy kicsit pirítsd meg
- Amikor a pirítás kész, zárd el a lángot, és egy nagy csokor petrezselymet vágj rá az alapra
- A petrezselyemmel keverd össze