Petrezselymes karfiol

Apróság, de kényelmes dolog – vágd ollóval a petrezselymet!

A mélyhűtőben is tartok vágott petrezselymet téli időszakra.

A kép a Google images-ről való

Hozzávalók 3 személyre bőségesen:

A jobb oldali kép a Google images-ről való

  • 1 kg karfiol-rózsa
  • 5 dkg ghee vagy jó minőségű vaj
  • Só, bors – AIP-ban csak só!
  • Egy óriás csokor petrezselyem

Elkészítés:

  • Főzd meg puhára a karfiolt sós vízben
  • Amikor megfőtt, öntsd szitába, hogy a víz maradéktalanul lecsöpögjön róla
  • Egy nagyobb átmérőjű lábasban olvaszd fel a ghee-t, és amikor forró, dobd rá a karfiolt
  • Forgasd át a ghee-vel a zöldséget, közben ízlés szerint sózzad, és hints rá őrölt borsot
  • A karfiolt egy kicsit pirítsd meg
  • Amikor a pirítás kész, zárd el a lángot, és egy nagy csokor petrezselymet vágj rá az alapra
  • A petrezselyemmel keverd össze
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.