NoCarb zsemle – rost zsemle

nocarbbuci800

    Legyen ez gyógyzsemle!!! Számomra erre a célra remek! Oda kell figyelni, mert az egész tiszta rost. Székrekedést okozhat, ha nem iszik elég vizet hozzá a fogyasztója; ha leülepszik a belekben, akkor a bél kitüremkedéséhez vezethet a sok rost. Túlzott és folyadékmentes fogyasztása idővel lecsiszolhatja a bélbolyhokat. Személy szerint nekem bevált, mert én állandó hasmenéstől szenvedtem. Naponta legalább 3 liter vizet iszom. Számomra nagyszerű. Mindenesetre észnél kell lenni.  
  
Ezt a zsemlét már egy kicsit másként készítettem el, mint a bagettet. Egyrészt egyszerűsítettem, másrészt pedig kiadósabbá tettem.

Hozzávalók:

  • 5 db M-es tojás
  • 9 ek. NoCarb sütőmix – készen kapható lisztkeverék
  • 3 ek. bambuszrost liszt
  • 3 ek. útifűmaghéj liszt
  • Annyi víz, hogy majdan a massza fagyikanállal jól adagolható legyen! Kb. 3 dl
  • 1 tk. só
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 tk. citrom
  • 1 ek. vaj

Elkészítés:

  • A tojásokat sózzad, majd habverővel habosítsd fel.
  • Öntsd a tojásokhoz – szórással – a sütő-mixet, majd kanállal keverd át a masszát.
  • Szórd ehhez az alaphoz a többi száraz anyagot – bambuszrost és útifű.
  • Önts fokozatosan és a masszát keverve vizet a tésztához.
  • Tedd a keverékbe a szódabikarbónát és a citromot.
  • Keverd a tésztához a lágy vajat.
  • Hagyd állni a tésztát kb. 10 percig.
  • Ruganyos tésztát kell kapnod, mely jól adagolható.
  • Előmelegített sütőben süsd a zsemléket 150 fokon kb. 1 órát – szárítva sütve. A legújabb tapasztalatom, hogyha rászánjuk a sütésre ezt a hosszabb időt, akkor a zsemlék nem vizesednek vissza!
Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “NoCarb zsemle – rost zsemle”

    1. Simán minden kiegészítő elhagyható és megsüthető a cipó kizárólag a rost-mix-ből. A kiegészítőket a gazdaságosság miatt adtam hozzá, hogy pénztárcakímélő legyen a kenyér. Márta

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.