Sárgarépapüré, a krumplipürére hajaz

Sárgarépa püré – A kép a Google images-ről való.

Elkészítési idő: maximum 30 perc

 

Hozzávalók 2-3 személyre:

  • 1 kg sárgarépa
  • 3-5 dkg ghee, ha kókuszkrémet használsz, akkor elhagyható!
  • Egy csokor petrezselyem vagy szárított petrezselyem
  • Só, bors
  • AIP-os fűszerezés: kurkuma, fokhagyma, gyömbér, só – ízlés szerint
  • 2 dl kókuszkrém – pl. Cocomas – elhagyható!
  • AIP-ban használj kókuszkrémet!

Elkészítés:

  • Pucold meg a sárgarépát, kockázd fel, és annyi vízben, hogy ellepje, főzd puhára
  • Amikor megpuhult, öntsd le róla a vizet
  • Krumplinyomóval törd meg a répát, mint anno a burgonyát
  • Még melegen keverd el a répát a ghee-vel, vagy kókuszkrémmel
  • Sózd, borsozd, és gazdagon szórd meg petrezselyemmel
Kiváló köret lesz a végeredmény!
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.