Kollagén málnával

Folyamatosan azon vagyok, hogy a lehető legegészségesebb ételeket fogyasszam. Miután meggyőztek arról, hogy a kollagén fogyasztása rendkívül fontos a szervezetünk – az ízületek, a bőr, a körmök stb. számára, ezért nem mindig a 6 órás húslevest választva kitalálok olyan „desszerteket”, melyekkel együtt ízélményként is elfogyasztható a kollagén por. Most éppen az LCHF diétában is megengedett bogyós gyümölcsök közül a málnát választottam alapanyagnak. Örömmel vettem azt is, hogy az Autoimmun protokoll követelményeinek is megfelel ez az édesség.

Hozzávalók:

  • 0,5 kg  mélyhűtött málna
  • 2 db közepes alma
  • 3 ek. kollagén por
  • 0,5-1 liter víz, jobban mondva annyi, hogy az 1 literes doboz tele legyen a kollagénes-málnás-zselatinnal
  • 2 dkg – lapos ek. xukor0stevia; AIP esetén édesítésnek keverj a lébe pépesített almát – főve vagy nyersen egyaránt jó!, vagy használhatsz glicint.
  • Mentalevél – opcionális; kezelt citrom héja – opcionális
  • 12 lap zselatin avagy a zselatin porból 1 liter folyadékhoz elegendő mennyiség a zacskón lévő utasítás szerint (5 x 1 ek.); hidegen használható zselatin fix-ből 6 zacskó

Elkészítés:

  • Kéz meleg vízbe beáztatjuk a zselatin lapokat.
  • A mélyhűtött málnából néhány szemet kiemelünk későbbi díszítésre.
  • A málna felét vízzel  és kollagénnel összetörjük – AIP esetén hozzátörünk még almát, glicint – a további egész szemeket hozzátesszük – ez lesz az alaplé.
  • Kb. 3 dl vízbe beletesszük a zselatin lapokat egyet forralunk rajta, lehűtjük, majd az alapléhez öntjük. Annyi további vízzel öntjük fel, hogy az egy literes doboz tele legyen, alaposan elkeverjük. Hűtőbe tesszük és hagyjuk kocsonyásodni. (Hideg zselatin-fix használatakor a lével elkeverjük a port. Árban ez a leggazdaságtalanabb!) Zselatin por esetében 2 dl vízhez kell 1 ek. zselatint számolni!
  • Amennyiben van mentaleveled (nekem van!), akkor apróra vágva szórjuk a zselatinra, avagy ha valamivel meg akarod bolondítani az ízvilágot, akkor kezelt citrom héjat reszeljünk rá.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.