Marschall máj

Ez a sütött máj készíthető marha és sertésmájból is. Marhamájból készült finomságot látsz a képen.

A paradicsomos tálalás nem Autoimmun Protokollba való étel!

Hozzávalók:

  • Vékony szeletekre vágott máj – mennyiségileg a személyes kapacitást érdemes figyelembe venni, mondjuk személyenként 10 dkg-ot!
  • 10 dkg füstölt szalonna kockákra vágva
  • Személyenként egy-egy szelet szalonna bevagdosva
  • Őrölt bors/AIP-ban elhagyjuk!
  • 1 db nagy fej vagy 2 db kisebb vörös hagyma karikákra vágva/szigorúbb AIP-nál póré-, gyöngy-, fehér-, shalotta-, salátahagymát használjunk!
  • Só és bors/AIP-ban só és rozmaring szál vagy szárított rozmaring
  • Paprika por hintésre/AIP-ban elhagyjuk!

Elkészítés:

  • Tegyünk oda kockákra vágott és egyben szelet szalonnát egy mély lábosba pirulni.
  • Amikor már zsírt kezd engedni, akkor dobjuk rá karikáira szedve a hagymát is.
  • A ropogósra sült egyben szalonna darabokat vegyük ki az edényből.
  • A vékony májszeleteket tegyük a forró zsírba, pirítsuk meg mindkét oldalát.
  • Borsozzuk meg ízlés szerint sütés közben, és már csak egy rövid ideig süssük tovább a májat./AIP-ban elmarad, helyette rozmaringgal a májat meghintjük vagy egy szál fűszernövénnyel sütjük tovább.
  • Tálaláskor a májszeleteket hintsük meg kevés paprika porral és ekkor lehet sózni is, majd helyezzük rá a korábban kisütött szalonna rózsákat./AIP-ban kizárólag sózunk és további rozmaringot tehetünk a májra.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.