Pikáns céklás jégsaláta szalonnával

A céklának és a salátakeveréknek kiváló ízt fog adni a balzsamecet. Bár a ennek az ecetnek van cukortartalma, de olyan minimális cukor oszlik el ebben a nagy mennyiségű salátában, hogy teljes nyugalommal ketogén ételként is fogyasztható.; a cékla is igen kis mennyiségben bolondítja meg a salátánkat. Különleges és laktató étel.

Hozzávalók – 3-4 személyre:

  • 1 db nagy fej jégsaláta
  • 1 bögrényi – kb. 10 dkg cékla szelet
  • 1 tk. zsír
  • 1 ek. vörös balzsamecet
  • 2 ek. víz
  • 25 dkg füstölt szalonna

Elkészítés:

  • A jégsalátát alaposan mossuk meg, majd vagy papírtörlővel vagy pedig saláta centrifugával szárítsuk meg.
  • Daraboljunk fel kisebb kockákra szalonnát, egy-két csíkot vagdossunk be – rózsa díszítéshez.
  • A céklát – pl. hámozott előfőzött bébi céklát vagy ecetes céklát lemosva – dobjuk rá a forró zsírra, öntsük fel balzsamecetes vízzel; alaposan megforgatjuk, majd hagyjuk a ráöntött balzsamecetes vizet elfőni.
  • A salátát tépkedjük apró darabokra és keverjük össze a céklával.
  • Megsütjük a szalonnát, összekeverjük a vegyes salátával, majd a tetejére tesszük a rózsaként megsült szalonnát.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.