Bélszín körtével és édeskömény gumóval

Bélszín – sertés – Google

belszinkortevel

Marci Murok blogjáról hozok nektek – a bloggerel egyeztetve – recepteket! Látogassatok el az oldalára egyéb ötletekért.

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • A bélszínt, mindkét oldalán 2-2 percig megsütjük, melyet aztán  80°C-on a sütöben pihentetünk, míg a köret elkészül.

Köret:

  • Két szelet csíkokra vágott *Serrano sonkát megpirítunk, majd félretesszük.
  • Kevés kókuszolajon zsiradékon egy szál csíkokra vágott répát és 4 szál zöld hagymát csilivel és gyömbérrel megpirítunk, majd a sütőbe tesszük, hogy meleg maradjon.
  • A szeletekre vágott kemény körtét 4-5 percig a maradék zsiradékon megpirítjuk, majd szintén a sütőbe tesszük.
  • Végül az édeskömény gumót pirítjuk meg, felöntve 1 dl fehér borral és addig sütjük-forraljuk, míg a bor el nem párolog! A szesztartalom elillan!

*Serrano sonkát ha nem kapsz, akkor ajánlom az Intersparban igen gyakran akciósan kapható Fekete erdő sonkát!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.