Galiciai főtt csülök chorizóval

csulok_fott_chorizo_kelbimbo1

A recept a dallacuccina.hu oldalról való.

(Eredetileg: Lacón con grelos)

Hozzávalók:

  • 1,5 kg csontos első csülök
  • 2 tk só
  • 1 tk őrölt köménymag
  • 2 babérlevél
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 200-250 g chorizo (vagy paprikás kolbász)
  • 1 kg feszes burgonya (most sült zellerhasáb: 2 fej zeller, 1 tk só, 1 ek olívaolaj, 15 perc / 180 °C)

Elkészítés:

  • A csülköt megmosom és annyi vízben, amennyi ellepi, felteszem főni. Lassan gyöngyözve hagyom kicsit főni, majd leöntöm róla a vizet.
  • Tiszta vízbe teszem és újra felforralom. Beleteszem a sót és a fűszereket, és másfél-két óráig lassú tűzön főzöm, míg megpuhul.
  • A vége előtt fél órával beleteszem a kisebb darabokra vágott, és héjától megfosztott chorizot / kolbászt.
  • Tarlórépa zöldje hiányában – ez lenne az autentikus hozzávaló – brokkolit vagy kelbimbót veszek és megtisztítva azt is beleteszem a vízbe. Lefedve, egészen alacsony hőfokon puhára párolom.
  • Az aprószemű, feszes burgonyát bele is lehet szintén tenni, vagy külön megfőzni, én most zellerhasábokat sütöttem köretnek.

4 adag lesz

Print Friendly, PDF & Email

2 hozzászólás a(z) “Galiciai főtt csülök chorizóval” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.