A recept a dallacuccina.hu oldalról való.
(Eredetileg: Lacón con grelos)
Hozzávalók:
- 1,5 kg csontos első csülök
- 2 tk só
- 1 tk őrölt köménymag
- 2 babérlevél
- 3 gerezd fokhagyma
- 200-250 g chorizo (vagy paprikás kolbász)
- 1 kg feszes burgonya (most sült zellerhasáb: 2 fej zeller, 1 tk só, 1 ek olívaolaj, 15 perc / 180 °C)
Elkészítés:
- A csülköt megmosom és annyi vízben, amennyi ellepi, felteszem főni. Lassan gyöngyözve hagyom kicsit főni, majd leöntöm róla a vizet.
- Tiszta vízbe teszem és újra felforralom. Beleteszem a sót és a fűszereket, és másfél-két óráig lassú tűzön főzöm, míg megpuhul.
- A vége előtt fél órával beleteszem a kisebb darabokra vágott, és héjától megfosztott chorizot / kolbászt.
- Tarlórépa zöldje hiányában – ez lenne az autentikus hozzávaló – brokkolit vagy kelbimbót veszek és megtisztítva azt is beleteszem a vízbe. Lefedve, egészen alacsony hőfokon puhára párolom.
- Az aprószemű, feszes burgonyát bele is lehet szintén tenni, vagy külön megfőzni, én most zellerhasábokat sütöttem köretnek.
4 adag lesz
Kedves BB,
nagyon örülök, hogy kiválasztottad ezt a receptet, mert nagyon egyszerű elkészíthető, csak fel kell tenni, viszont hihetetlen finom főétel!
Köszönöm, Dalla.
Kedves Dalla, Bármikor örömmel osztom meg az ehhez hasonló kiváló recepteket. Márta