Kollagén – tejszínes LCHF édesség

A kollagén por napi rendszerességgel való fogyasztásának jobban eleget tudok tenni, ha elrejtem valamilyen finomságban a port. Természetesen eszem hosszan főzött húslevest is, de hát elvégre nem lehet azt enni minden nap. A betegségem csapásaként elég sok gyógyszert is kell napi ütemterv szerint szednem, tehát nekem még a tetejében megváltás is, ha a vitaminok mellett az oly fontos kollagént is megegyem, de ne gyógyszerként!

Az alábbi recept természetesen Szendi Gábor paleojában nem állná meg a helyét, de éppen eleget olvastam – Jaminet, Dr. Fung, Taubes Low carb High fat diétás ajánlásairól, hogy megkockáztatom, hogy nekem a tejszín az étkezésembe belefér! Semmiféle panaszt nem okoz nekem, hanem a napi zsírbevitelemet egészíti ki, mely abszolút segíti a jóllakottság érzését.

Hozzávalók:

  • 10 dkg áfonya vagy egyéb bogyós gyümölcs – pl. málna, ribizli, szeder
  • 1 hámozott citrom húsa
  • 10 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszínből hab
  • 1 zacskó étekzési zselatin
  • 0,5 l víz
  • Fűszerek: xukor0 stevia, mézeskalács fűszerkeverék, vanília, reszelt kezelt citrom héja

Elkészítés:

  • 1 literes műanyag doboz használható a formázáshoz, de minden más edény is megfelelő, melyből könnyedén ki lehet borítani a beltartalmat. Fóliára sincs feltétlenül szükség, de ha biztosra akarunk menni, akkor érdemes az edényt folpack-kal kibélelni!
  • A következő rétegeket tedd le sorjában:
  1. Gyümölcs
  2. Fűszerek és citrombél
  3. Mascarpone
  4. A tejszínhab fele
  5. Zselatin -, melyet elkeverünk egy kevés vízzel, felöntjük az összes folyadékkal és felforrósírjuk, majd langyosan öntjük a formába.
  • A néhány óra múlva a hűtőben megdermedt kollagénes-zselatinos édességet borítsuk ki egy tányérra és halmozzuk a tetejére a tejszínhab másik felét.
Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Kollagén – tejszínes LCHF édesség”

  1. Szia! nagyon jó a blog, szuper dolgokat olvasok. Egy kérdésem lenne. Írsz a kollagénről és utána zselatin van a receptben. Vagy az egyik receptben van kollagén por is és zselatin is. Miért?

    1. Kedves Zsuzsa, a kérdés jogos. Az ok egyszerű. Fogalmam sincs arról, hogy a kollagén porból lehet-e zselét készíteni?! Mondjuk kipróbálom, mert bogarat ültettél a fülembe. Az étkezési zselatinnal egyszerűsítem a kérdést, mert azt tudom, hogy konyhatechnikailag megfelelő. Így jött képbe a plusz zselatin. Márta

Hozzászólás a(z) BB bejegyzéshez Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.