Hozzávalók:
- 5 db M-es tojás
- 2 ek. citromlé
- 1 ek. xukor0stevia – Natur Cookta
- 4 ek. szárított lícium (mazsolával is tökéletes a sütemény
- 1 kk. vanília aroma
- 4 ek. kakaó por – pl. NaturCookta
- 5 púpozott ek. NaturCookta fekete ribizli liszt (más liszt is megfelelő!; kókuszliszt használata esetén elég 3-4 ek. is!)
- 2 dkg olvasztott vaj vagy olíva olaj
- 1 kk. szódabikarbóna
- Porxukor – NaturCookta
Elkészítés:
- Az egész tojásokat 1 ek. citromlé hozzáadásával felverjük.
- A habba teszünk 2 ek. líciumot – elkeverjük.
- A továbbiakban belekeverjük a kakaóport, amit óvatosan a habbal egy állagúvá keverünk.
- Ezután következik az édesítés, a vanília, majd a liszt, a zsiradék.
- Szódabikarbónat és további 1 ek. citromlét teszünk a tésztához.
- Ügyeljünk arra, hogy a hab ne essen össze teljesen.
- Egy őzgerinc formát vagy bármilyen más sütőedényt kikenünk pl. vajjal, beszórjuk 1 ek. líciummal, majd ráöntjük a tésztát.
- Előmelegített sütőben, visszavéve közepes lángra – 160 fok – 25-30 percig sütjük a süteményt. Tűpróbáig.
- Meglazítjuk, körbevágjuk a formában a sütit, majd kiborítjuk egy deszkára; szeletekre vágjuk és porxukorral, a maradék lícium gyümölccsel meghintjük.