Hozzávalók:
A tésztához
- 5 db M-es tojás
- 4 ek. NoCarb sütőmix vagy 2 ek. útifűmaghéj, 2 ek. bambuszrost
- 5 ek. NaturCookta kókuszliszt
- 0.5 l víz
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1 ek. citromlé vagy almaecet
- 1 ek. xukor0stevia
- 1 tk. só
- 2 ek. olíva olaj vagy ennek a mennyiségnek megfelelő olvasztott vaj vagy ghee
A töltelékhez
- 7 dkg ír vaj vagy ghee
- 2 ek. tápióka liszt
- 1 ek. útifűmaghéj
- 3 ek. tejpor – pl. kókusz
- 3 ek. NaturCookta kakaópor
- Annyi víz, hogy jól kenhető masszát kapjunk – kb. 1.5 dl
- 1 ek. mézecskalács fűszerkeverék
- 1 ek. őrölt fahéj
A szóráshoz
- Porxukor
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóit keverjük össze, majd egyengessük egy nagy cipóvá.
- Kinyújtjuk a tésztát – 2-3 mm-nél nem vastagabbra.
- A krémet, melynek hozzávalóit jól kikeverjük és felkenjük a tésztalapra.
- Késsel felvágjuk a bekent tésztát előbb téglalapokra – kb. 5×10-cem-esekre, majd a téglalapokat 2-3 mm-es csíkokra.
- A téglalapokat feltekerjük és tepsire rakosgatjuk.
- Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
- Visszavesszük a hőfokot 150 fokra, majd szárítva sütjük a süteményt 45 percig.
- Amikor a csigák elkészültek, akkor megszórjuk porxukorral.
Szia! A bambuszrostot ki lehet váltani vmivel?
A bambuszrost állományjavító, tehát teljes mértékben elhagyható. Érdemes beszerezni, mert könnyebbé teszi a tésztát és nem drága. Az útifűmaghéj is könnyit a tésztán, de nem az igazi. Márta