Curves fittnes

curves0

Már megint kitaláltam valami „őrületetet” 🙂 10 napja beiratkoztam Curves fittness-re. Egy kőrbe kell beállni, ahol ruganyos dobogón, majd váltakozva különféle fittnes gépeken kell 30″-ig más-más izomcsoportot megmozgató gyakorlatokat végezni. Az edzés félórája kifejezetten üdítő. Az én idegeimre kifejezetten pozitívan hat a női locsogás és a jó zene. Mindenki a maga erőnlétének megfelelően végezheti a gyakorlatokat. Középen áll az edző, aki személyi edzőként kontrollálja a gyakorlatok végzését – instruál és korrigál. Bemelegítés – edzés – levezetés – közben pulzusmérés. A gépek típusai – lábgép, kargép, hátgép, vállgép (9 féle). A puding próbája az evés. A későbbiekben beszámolok arról, hogy hogyan válik be számomra ez az edzési mód. Fiatal és idős nőknek egyaránt ajánlott!

Az első alkalom állapotfelméréssel telik. A konzultáns edzővel megbeszéljük, hogy az edzések hogyan zajlanak. Egy női klubba kell belépni egy örökös tagsági díjjal, majd a havi díjat is be kell fizetni. Korlátlan edzési lehetőséget biztosít ez a díj (a havi 10e elosztva nem drága!), akár naponta kétszer is járhat a beiratkozó és tetszőleges időpontban állhat be a „körbe” edzeni.

Egyelőre három dolog tetszik igazán:

  1. Biztosítva van az akár napi, de nem megterhelő egyénre szabott mozgás. A sarok tüskéim nem fájnak. Óva vagyok az újabban sorscsapásszerűen bekövetkező uszodai fertőzésektől.
  2. A kezdési időpont kötetlen és az edzőterem viszonylag közel van.
  3. Vidám a hangulat, nem kell magányosan sportolnom, mint ahogy eddig csináltam – gyaloglás, úszás.

curvesvicces

Gary Heavin és felesége, Diane az első Curves női  fitness klubot 1992-ben nyitotta az Egyesült Államokban. Ez az új 30 perces női fitness koncepció egyesítette az erősítő tréninget és a folyamatos kardióvaszkuláris mozgást biztonságos és hatékony hidraulikus ellenállás alkalmazásával.

"A Curves program lehetőséget biztosít egy 30 perces köredzésre, mely biztonságos és hatékony hidraulikus ellenállással valósítja meg az izomzat erősítését és a kardió edzést. Továbbá a Curves lehetőséget biztosít egy Testsúlyellenőrzési Program kivitelezésére, amely tartalmazza az újonnan tudományosan igazolt módszert, ami által az anyagcsere folyamat felgyorsítható, s ezáltal szükségtelenné válik az állandó fogyókúrázás.

Gary Heavin, a Curves megalapítója és vezérigazgatója több könyvet írt: A New York Times Best-Sellers listáján található „Curves: Permanent Results Without Permanent Dieting (Tartós eredmények állandó fogyókúrázás nélkül)” és „Curves On the Go”.A Curves a világ legnagyobb és leggyorsabban fejlődő fitnesz franchise hálózata, több ezer Klubbal és több millió taggal világszerte."
Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Curves fittnes”

  1. Szia BB!
    Nagy gratula az elhatározáshoz! Egy kolleganőm ezzel a módszerrel 15 kg-t fogyott, le kellett cserélnie az egész ruhatárát 🙂
    Én , sajnos, lusta vagyok az ilyesmihez, de nagyon tudom tisztelni azt, aki elszántan mindent megtesz a jó egészségéért!
    Sok sikert!
    P.Zsuzsa

    1. Kedves Zsuzsi, Ez most nagyon jókor jött. 🙂 A facen a hírfolyamban láttam meg ezt a lehetőséget. Még hallani sem hallottam eddig erről. A mozgásbeli korlátjaimat most a Curves remekül megoldja. Ó, bàr nekem is segítene?! Köszi a biztatást. Márta BB

      1. Kedves Márta!
        Érdeklődöm, hogy van e már eredménye a Curves edzéseidnek?
        Kezdenek az izmok átrendeződni? Mennyire megeröltető egy ilyen edzés?
        Köszi a válaszodat előre is.
        Zsuzsa

        1. Kedves Zsuzsa! A Curves edzéseket kedvelem. Folytatni is fogom, miután korom és betegségem okán a legkíméletesebb, ugyanakkor folyamatos mozgást jelentő edzésmód – heti 2-3 alkalom. A súlyom állandó, centimétereket még nem mérettem, amit egy külső személy jobban tud végezni. Az edzés erőteljessége rajtad múlik, de azt tudom mondani, hogy nem megerőltető. Rám az jellemző, hogy jó az állóképességem, hiszen évek óta valamilyen mozgásformát – úszás, zumba, gyaloglás – követek. Semmiképpen nem hagyom abba, miután számomra ez most minden szempontból a legjobban elérhető és követhető mozgásforma. Eredmény esetén feltétlenül beszámolok. Márta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.