A recept fázisképeit megnézheted Willson oldalán
Hozzávalók:
- Bionarancsok héja
- Ennek megfelelő mennyiségű Nature Coocta Eritritol
- Tisztított ivóvíz
- 60 g Nature Coocta Kakaópor
- 100 g Nature Coocta Kakaóvaj
- 50 g Nature Coocta Kókuszolaj
- 80 g Nature Coocta porított Eritritol
- 1 mokkáskanál Stevia por
- 1 teáskanál vaníliakivonat
1. Narancshéj kandírozás:
- Éjszakára hideg vízbe beáztatjuk
- másnap leszűrjük, leöblítjük és tiszta vízben felforraljuk (főzni nem kell!)
- ezután leöntjük a forró vizet és megmérjük a héjakat.
- Súlyra ugyanannyi Eritritolt teszünk hozzá és annyi vizet, hogy ellepje,
- majd újra felforraljuk
- és elkezdődik a többfázisú kandírozás:
- szűrőlapáttal kiszedjük,
- sütőpapíron szikkasztjuk
- közben a szirupot felére beforraljuk
- ebbe visszatesszük a kihűlt, formára vágott héjakat
- és az első forrásig főzzük…
Ezt a műveletsort még kétszer-háromszor megismételjük,
amíg a szirup tart!
- Az utolsó szikkasztáskor egy kevés porrá őrölt Eritritollal megszórjuk, és a papírt néha megrázogatjuk, hogy a hűlés/kristályosodás folyamán ne ragadjanak össze.
Csokimáz:
- A narancshéjak egy részét betesszük a fagyasztóba!
- Közben gőz fölött összeolvasztjuk a kakaóvajat, a kókuszolajat, a vaníliát, a kakaóport és a porrá őrölt Eritritolt.
- A jól átfagyott kandírozott narancshéjakat ebbe a meleg csokimasszába mártogatjuk és rácson hagyjuk megszikkadni.
Tálcán vagy süteményes dobozból kínálhatjuk!
Felkerülhet a fára is :
- Folpakba, átlátszó fóliába csomagolva,
kettesével, aranyszalaggal átkötve… stb. - Műanyag, kettészedhető, party pezsgőspoharak felső tölcsérét gyöngyökkel díszíthetjük, és ezekben is felfüggeszthetjük.