Vegyes saláta – zellerszál, fermentált káposzta, lila hagyma

A salátákkal mindig is hadilábon álltam, de elhatároztam, hogy a jövőben többet törődöm ezzel az ételcsoporttal. Igyekszem olyan könnyű salátákat kitalálni, melyek lelkiismeret furdalás nélkül akár paleo ketogén étkezésben is fogyaszthatóak. Ez a saláta a lila hagyma ellenére, melyből arányában igen keveset és csak ízesítésnek teszünk a salátába belefér a ketogénbe. Egyébként a hagyma cukortartalmával lenne a gond, de ez olyan kis mennyiség, hogy ketogén szempontjából elhanyagolható!

Hozzávalók:

  • Egy tő szárzeller – egy tőben legalább 5 szál található
  • 1 bögrényi savanyított káposzta
  • 1 kis fej lila hagyma
  • 2 ek. almaecet
  • 1 ek. xukor0stevia
  • 1 csipet só
  • 3 dl víz

Elkészítés:

  • A szárzellert alaposan megmossuk, majd apró hajszálvékony darabokra vagdossuk.
  • A savanyított káposztát átmossuk, kinyomkodjuk és szintén egészen apróra vágjuk.
  • A lila hagymát a héja levétele után hajszálvékony karikákra vágjuk.
  • A három zöldségfélét alaposan összekeverjük.
  • Vízzel elkeverjük az almaecetet, a xukrot és a sót, és a salátát a lével nyakon öntjük.
  • Készítés után kb. fél órával már finom, de ha állni hagyjuk, akkor alaposan összeérnek az ízek.

Üdítően finom saláta lesz a végeredmény!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.