Áfonyalével készült kollagénes zselé

Már-már rutinszerűen készülnek a kollagénes „édességek”, melyek nem igazán édesek, inkább savanykás ízűek és így az én ízlésemnek tökéletesen megfelelnek.

Hozzávalók és elkészítés egyben – rögvest 2 dobozzal:

    • 1.5-1.5 dl bio áfonyalét elkeverünk 2-2 ek. kollagénnel – Gál-féle kollagént használtam és semmiféle kellemetlen szagot nem éreztem, amiről mások regélnek?!
    • 7.5 dl vizet elkeverünk 2 tasak étkezési zselatinnal és 2 ek. xukor0 steviával, majd állandó keverés mellett felforrósítjuk.
    • Amikor langyosra hűl a zselatin, akkor a két dobozban várakozó felolvadt kollagént felöntjük.
    • Aki a Fung-féle LCHF diétát követi, és úgy döntött, hogy a tejnek a „színét”, azaz zsírját használja a diétájában, azoknak ajánlom a kollagén tejszínhabbal való fogyasztását.
    • AIP-osoknak kókusztejszínből készült tejszínhabot ajánlok a zselé tetejére tenni.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.