Már-már rutinszerűen készülnek a kollagénes „édességek”, melyek nem igazán édesek, inkább savanykás ízűek és így az én ízlésemnek tökéletesen megfelelnek.
Hozzávalók és elkészítés egyben – rögvest 2 dobozzal:
-
- 1.5-1.5 dl bio áfonyalét elkeverünk 2-2 ek. kollagénnel – Gál-féle kollagént használtam és semmiféle kellemetlen szagot nem éreztem, amiről mások regélnek?!
- 7.5 dl vizet elkeverünk 2 tasak étkezési zselatinnal és 2 ek. xukor0 steviával, majd állandó keverés mellett felforrósítjuk.
- Amikor langyosra hűl a zselatin, akkor a két dobozban várakozó felolvadt kollagént felöntjük.
- Aki a Fung-féle LCHF diétát követi, és úgy döntött, hogy a tejnek a „színét”, azaz zsírját használja a diétájában, azoknak ajánlom a kollagén tejszínhabbal való fogyasztását.
- AIP-osoknak kókusztejszínből készült tejszínhabot ajánlok a zselé tetejére tenni.