Nem csak a hagyományos magyar – paprika-só-bors-hagyma – kombinációs fűszerezés létezik. Igen nehéz ebből a hagyományos magyar szokásrendszerből kilépni. Főzőműsorban láttam, hogy másként is lehet fűszereket kombinálni, mint ahogy itthon megszoktuk. Igencsak indiai ízvilág az alábbi fűszerezés -, és igen finom. Próbáljátok ki!
Hozzávalók:
- 0.5 kg sertés pörköltnek való hús – pl. dagadó vagy tarja kockázva, 1 kk. sóval besózva
- 1 ek. sertészsír
- 2 dl víz
- 2 ek. balzsamecet
- 1 ek. xukor0stevia
- 1 kk. só
- 1 kk. fokhagyma por vagy 3 gerezd összetört fokhagymagerezd
- 1 kk. gyömbér por vagy reszelt friss gyömbér
- 1 kk. fahéj
- 1 kk. chili por vagy ízlés szerint csipetnyi chili paprika
Elkészítés:
- A kockázott sózott húst zsíron megpirítjuk, majd vízzel felöntjük és puhára főzzük.
- Főzés közben a hozzávalóknál felsorolt fűszereket beletesszük a pörkölt levébe.
- Addig főzzük, míg a levének egyharmadát elfövi.
Jómagam NoCarb rostmix zsömlével ettem, így az étel minden részletében megfelelt a paleo ketogén elveknek!