Kollagén szederrel

Féltem egy kicsit a GAL-féle kollagéntől, mert finnyásoktól azt hallottam, hogy kellemetlen a szaga. Nálam ez az állítás nem állja meg a helyét. Semmiféle kellemetlen szagot nem érzek, pedig meglehetősen háklis tudok lenni. Tehát bátran vásároljátok ezt a fajta kollagént!

Hozzávalók:

  • 1 zacskó étkezési zselatin
  • 0.5 liter víz
  • 3 ek. GAL kollagén 1 dl vízzel elkeverve
  • Xukor0Stevia – 2-3 ek. – ízlés szerint; AIP-ban 1 tk. méz vagy almapüré legalább 1 evőkanállal, vagy glicin.
  • 20 dkg szeder
  • 1 citrom leve
  • 2 ek. őrölt fahéj
  • Mentalevél – opcionális

Elkészítés:

  • A vízzel keverjük el a kollagént.
  • Az étkezési zselatint állandó keverés mellett főzzük meg, majd amikor forró, keverjük a lébe a xukrot és forrón húzzuk félre.
  • A feloldódott kollagénhez keverjük hozzá a szeder szemeket, néhányat tegyünk félre a díszítéshez.
  • A langyos zselatinos lét öntsük rá a gyümölcsös kollagénre.
  • Keverjünk a lébe fahéjat és citromlevet.
  • Tegyük hűtőbe.
  • Amikor megdermedt a kocsonya, díszítsük a tetejét szeder szemekkel.
  • Díszítéshez használhatunk mentaleveleket is.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.