Rudis parány

Ez az édesség ketogén diétában és LCHF étkezéskor – módjával – fogyasztható!

Hozzávalók:

  • 25 dkg NaturCookta kókuszliszt
  • 3 db közepes méretű bio citrom
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl Cocomas – kókusztejszín
  • Xukor0Stevia a tésztába – ízlés szerint, de legalább 5 ek., mely szárított biocitrom héjával van ledarálva!
  • 10 dkg 90% csokoládé
  • 0.5 kávé
  • 2 dkg vaj
  • Xukor0Stevia a mázba – ízlés szerint, de legalább 1 ek.

Elkészítés:

  • A kókuszlisztet lágy vajjal és a kókusztejszínnel összekeverjük és a citromok levével, a xukros citromhéjjal ízesítjük.
  • Folpack-kal kibélelt 2 cm mélységű edénybe beleegyengetjük a masszát (pl. jégkockatartóba); a fóliával a formázott tésztát kiemeljük, ismét fóliázzuk az edényt, és visszatesszük – most a tésztát megfordítva – az edénybe. Ezzel a módszerrel elérhetjük, hogy szépen formázott lesz a sütemény!
  • A mázhoz kevés kávéban és vaj hozzáadásával a csokoládét – mikróban, vagy vízgőz fölött a tűzhelyen – felolvasztjuk, majd amikor már hűl a csoki, akkor rákenjük a kókuszos alapra. Késsel alaposan átsimítjuk.
  • 1 óra alatt 100%, hogy készre dermed a süti, ekkor kiborítjuk és tetszés szerint felvágjuk.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.