Ez az édesség ketogén diétában és LCHF étkezéskor – módjával – fogyasztható!
Hozzávalók:
-
- 25 dkg NaturCookta kókuszliszt
- 3 db közepes méretű bio citrom
- 10 dkg vaj
- 1 dl Cocomas – kókusztejszín
- Xukor0Stevia a tésztába – ízlés szerint, de legalább 5 ek., mely szárított biocitrom héjával van ledarálva!
- 10 dkg 90% csokoládé
- 0.5 kávé
- 2 dkg vaj
- Xukor0Stevia a mázba – ízlés szerint, de legalább 1 ek.
Elkészítés:
-
- A kókuszlisztet lágy vajjal és a kókusztejszínnel összekeverjük és a citromok levével, a xukros citromhéjjal ízesítjük.
- Folpack-kal kibélelt 2 cm mélységű edénybe beleegyengetjük a masszát (pl. jégkockatartóba); a fóliával a formázott tésztát kiemeljük, ismét fóliázzuk az edényt, és visszatesszük – most a tésztát megfordítva – az edénybe. Ezzel a módszerrel elérhetjük, hogy szépen formázott lesz a sütemény!
- A mázhoz kevés kávéban és vaj hozzáadásával a csokoládét – mikróban, vagy vízgőz fölött a tűzhelyen – felolvasztjuk, majd amikor már hűl a csoki, akkor rákenjük a kókuszos alapra. Késsel alaposan átsimítjuk.
- 1 óra alatt 100%, hogy készre dermed a süti, ekkor kiborítjuk és tetszés szerint felvágjuk.