Töltött sült avokádó

Avokádó baconban – tojással töltve – Google
Baconba tekert avokádó – sütve

http://twistedfood.co.uk/bacon-wrapped-avocado-eggs/

Tepsiben sütni ezerszer sikeresebb. 180 fokon süsd addig – közben ránézve és megforgatva -, amíg meg nem pirul az étel.

Délutáni sütésre várnak ezek az avokádók. Persze attól függ, hogy hányan társulnak hozzám. Egynél többet kizárt, hogy képes lennék megenni. Már tovább kombináltam a receptet, mert nem csak kemény tojással, hanem egyet sajttal, egyet citromos tonhallal, egyet pedig kb. 2 dkg szalámival töltöttem meg.

Délután megsütöttem a videos ajánlás szerint, de eléggé necces, hogy a bacon az avokádót egyben tartsa. Holnap majd sütőben fogok sütni. A két sütésről a későbbiekben teszek fel fotókat.

Hozzávalók és elkészítés egyben:

      • Az érett avokádókat héjastul vágjuk ketté, majd ügyesen késsel vájjuk ki egyben a gyümölcs belsejét.
      • A magot kivéve mélyítsük el a mélyedést, majd tetszés szerint töltsük meg – pl. kemény tojással, reszelt sajttal, citromos halkonzervvel, szalámival, morzsolt kolbásszal, akár fűszeres zöldséggel. AIP-os töltés esetén elsősorban darált húsos vagy zöldséges pépesítéses, már előre sütött-főzött töltésre gondolok, melyet fűszerezzünk a protokollnak megfelelően pl. sóval, gyömbérrel, kurkumával, curry-porral stb.
    • Borítsuk be baconnal az avokádókat, majd forró zsírban – forgatva – süssük ropogósra.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.