Jamie Moskowitz – Keto Saved Me

KETO SAVED ME – Lefordítottam Jamie Moskowitz írását, mely az oldalán jelent meg. Remélem, hogy tanulságos lesz az írását olvasni. Nekem az volt! Engem is lelkesít mindaz, amit leír. Én is ilyen vagyok, mint amilyen Jamie – nagy harcos. Benneteket is erre biztatlak. Mellékelem a videoját is.
„Jamie Moskowitz Keto Saved Me cikke:
Mindig kövér voltam,  egész életemben, ahogy emlékszem. Emlékszem anyukám, a fitness királynő, megpróbált mindent, amit tudott, hogy segítsen nekem a fogyásban! Mindent! A főáramú alacsony zsírtartalmú, magas szénhidráttartalmú szar, egyszerűen nem működött. Egyre kövérebb lettem. El lehet képzelni, hogy egy elhízott gyermeknek, különösen aztán egy tizenévesnek milyen nehéz az élete.
Sportoltam, egyre kevesebbet ettem, mégis. Fiatalon sérülékeny kamaszként az élelmiszer válhat a barátoddá, a bizalmasoddá. Mire középiskolás lettem, már 300 font, azaz 150 kg voltam. Elértem a 340 fontot, azaz a a 170 kg-ot, és az egészségem nagyon kezdett romlani. Ekkor már számtalan egészségügyi problémám volt: magas vérnyomás, savas reflux, IBS. Próbáltam változtatni, de semmi nem működött. Inzulinrezisztensként is folytattam a magas szénhidráttartalmú étrendet. 28 éves koromban szívinfarktust kaptam.
Ébresztő – mondtam magamnak, és követni kezdtem egy orvos és egy diabetikus tanácsait. Egy ideig ez működött és volt némi zsírégetés, de az egészségem romlása folytatódott. A 30-as éveimben jártam és már 2-es típusú cukorbeteg voltam, vérnyomásbeteg, savas refluxos, IBS, IBD, alvási apnoe, fáradtság egész nap.
Lett ez még ennél rosszabb is, mert súlyos hátsérülést szenvedtem. Megrepedt az L4 és L5 csigolyám. Súlyos volt az eset, kórházban idegsebész kezelte. Több mint egy év telt el, hogy „normális” életet tudtam már élni. A diabetesem egyre súlyosbodott. A neuropathia elviselhetetlen szintű volt és már elkezdett a látásom is romlani. 6 hónap után végre talpra tudtam állni, de elképzelhető volt, hogy a csigolyáim újra elszakadnak. Ismét megműtöttek. Az orvosok azt mondták, hogy 30 évesen olyan vagyok, mint egy 60-70 éves férfi, és soha nem lesz jobb a cukrom.
Haladjunk az időben előre. 2014-ben kövér voltam, 155.5 kg, beteg voltam, haldokoltam. 52-es volt a ruhaméretem, magas vérnyomásom volt, refluxom, IBS-em, IBD-m, alvási apnoem, szívrohamot kaptam, cukorbeteg voltam, krónikus fáradtsággal küzdöttem, egészségkárosodást okozó neuropathia-ban szenvedtem, kínzóan fájt a hátam, nem voltam képes aktívan élni és még vesebetegséggel is küzdöttem. 70/30 inzulint kaptam 3x egy nap. A mai napig nem értem, hogy hogy éltem ezt túl?!
Az orvos nekem ADA étrendet írt elő. Tiltva volt a cukor, de az utasítás szerint ügyelnem kellett arra, hogy egyek jó összetett szénhidrátokat. Ő az orvos, ő tudja – gondoltam akkor. Egy napon azt mondta az orvos, hogy a vizeletemben fehérjét talált, melynek alapján kijelentette, hogy vesebeteg vagyok és a cukorbetegség gyógyításának egyetlen módja a napi háromszori inzulin.
Össze voltam zavarodva, s ekkor úgy döntöttem, hogy saját kezembe veszem az életemet. Egy barátom bátyja egy népszerű súlycsökkentő TV műsort vezetett. Elkezdtem azt a programot követni, mely napi 300 kalóriát engedett enni. Csináltam és működött, veszítettem néhány kg-ot. Ezzel a hírrel mentem vissza az orvoshoz, aki mondta, hogy a cukorbetegség nem javult és a következő lépés a dialízis lesz! Ekkor ébresztőt fújtam magamnak!
Csak azt tudtam akkor, hogy csak 37 éves vagyok és azt, hogy nem akarok meghalni. Egyszóval elkezdtem olvasni, és olvasni, és olvasni, egyik könyvet a másik után. Web-oldalat és cikkeket kerestem, étkezési terveket teszteltem. …, és akkor arra jöttem rá, hogy nekem a ketora van szükségem! Elsajátítottam a módszert és kb. 3 hónap alatt jelentősen csökkent az inzulinszint. Szinte hihetetlen!
Ez volt az a pillanat, amikor a Keto Saved Me – a keto megmentett! Ennyi gyötrelem és szenvedés után csak a ketogén diétára volt szükségem. 6 hónapon belül eltűnt az alvási apnoem, nem voltam többé IBS és IBD beteg, nem volt többé savas refluxom, nem volt többé szükségem inzulinra. Mindez elképesztő volt számomra. Először 25 kg-ot, majd 50 kg-ot fogytam – mindezt egy éven belül. A triglicerid szintem és a vizeletben lévő fehérjék szintje is jelentősen javult.
Már több, mint 60 kg-ot fogytam, a triglicerid szintem 196-35, a HgA1c 5.6, éhomi 8.3 -, és még mindig lőttem magam inzulinnal. A vesebetegség remisszióban volt. Még mindig küzdöttem a megemelkedett vércukorszinttel, a cukorbetegséggel, az IR-rel, a májzsírral és a hasnyálmiriggyel. Azt gondolom, hogy autoimmun támadnak a béta sejtjeim és lassan T15 cukorbetegség fejlődik ki. Ez még nem biztos. Igyekszem, hogy ne kelljen kívülről inzulint bevinnem. Továbbra is rugalmasan alkalmazkodom a helyzetemhez. Ahhoz, hogy a testem meggyógyuljon – idő kell! A lényeg, hogy a küldetésem magamat és másokat megmenteni. A megoldás nem a gyógyszertárban van. A megoldás a ketogén diéta. Az étel a gyógyszer!
Földünkön elhízás, cukorbetegség, szívbetegség és még sok más járvány van és ennek oka a szénhidrát túladagolása. A ketogén mentheti meg az embereket a biztos haláltól. Ne feledjétek, hogy mindannyian egyediek vagyunk, és egyedi ketogénre lehet szükségünk.
A ketogén engem megmentett és megmenthet másokat is. Köszönöm, hogy elolvastatok!”

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.