A tilápia szálkamentes, nem intenzív ízű és
olcsó kategóriába tartozó hal.
Tápanyagadatok – 10 dkg tilápia
Energiatartalom: 96 ccal
Fehérje: 20.1
Összes zsírtartalom: 1.7 g
Szénhidrát: 0 g
Hozzávalók 3 fő részére:
- 0.5 kg tilápia – 3 nagy szelet hal –> 6 szeletre vágva
- 2 lapos ek. NoCarb rost daramix (0 kalória, 0 szénhidrát!)
- 3 db tojás
- Só
- Kókuszolaj vagy sertészsír
Elkészítés:
- A mélyhűtött halszeleteket felengedjük és szárazra töröljük, vagy mikrohullámú sütőben 10′-ig a felengedés opció szerint felolvasztjuk, mindkét oldalát besózzuk.
- Egy edénybe daramixet szórunk, melyben a halszeleteket megforgatjuk.
- A tojásokat villával egy kicsit habosítjuk, majd beletesszük az összes darát; egy sűrű massza lesz a végeredmény.
- A tilápiának egyik oldalát bemártjuk a masszába és forró zsírba tesszük (nem kell, hogy ellepje a zsír; a lényeg a kerámia edény és az, hogy tűzforró legyen!)
- Miközben sül a hal egyik oldala – ráhalmozzuk a natur oldalára a maradék masszát, majd 3-4′ elteltével húslapáttal a halszeleteket megforgatjuk és a hal másik oldalát is megsütjük.