Tilápia tojásbundában

Tilápia tojásos bundában

A tilápia szálkamentes, nem intenzív ízű és

olcsó kategóriába tartozó hal.

Tápanyagadatok – 10 dkg tilápia
 
Energiatartalom:  96 ccal
Fehérje: 20.1
Összes zsírtartalom: 1.7 g
Szénhidrát: 0 g
 
 
 

Hozzávalók 3 fő részére:

  • 0.5 kg tilápia – 3 nagy szelet hal –> 6 szeletre vágva
  • 2 lapos ek. NoCarb rost daramix (0 kalória, 0 szénhidrát!)
  • 3 db tojás
  • Kókuszolaj vagy sertészsír

Elkészítés:

  • A mélyhűtött halszeleteket felengedjük és szárazra töröljük, vagy mikrohullámú sütőben 10′-ig a felengedés opció szerint felolvasztjuk, mindkét oldalát besózzuk.
  • Egy edénybe daramixet szórunk, melyben a halszeleteket megforgatjuk.
  • A tojásokat villával egy kicsit habosítjuk, majd beletesszük az összes darát; egy sűrű massza lesz a végeredmény.
  • A tilápiának egyik oldalát bemártjuk a masszába és forró zsírba tesszük (nem kell, hogy ellepje a zsír; a lényeg a kerámia edény és az, hogy tűzforró legyen!)
  • Miközben sül a hal egyik oldala – ráhalmozzuk a natur oldalára a maradék masszát, majd 3-4′ elteltével húslapáttal a halszeleteket megforgatjuk és a hal másik oldalát is megsütjük.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.