Rozmaringos nyúl apró hús

A nyúlhúst határozottan nagyon is szeretem, mégsem igen vettem csak nagyon ritkák ezidáig, mert az apró csontokat nem szeretem, ami a húsban található. Tegnap rábukkantam az Auchanban konyhakész nyúl apró húsra, amit eleddig egyszer sem láttam sehol. Nosza vettem is 2 x 0.5 kg-ot. Az egyik fele a mélyhűtőben landolt, a másik fél kilogrammból az alábbi recept szerint készült – szerintem egy finomság. Az apró hús kg-ja 1400 Ft, ami szerintem elég jó és megfizethető ár. A nyúlhús az egyik legegészségesebb és legtisztább fehérjedús húsfajta.

Hozzávalók:

  • 0.5 kg nyúl apró hús
  • Füstölt szalonna – nálam 3 db 5-6 dkg-os a családtagok száma szerint
  • 1 ág rozmaring
  • 2 dl vörös bor
  • 3 dl húsleves alaplé vagy ugyanennyi víz
  • 1 fej közepes vörös hagyma apróra vágva
  • Fokhagyma gerezdek – 3; avagy fokhagyma por 2 dkg-nyi
  • 1 dl krém fresh – az LCHF szerint diétázóknak; 1 dl kókusztejszín a hard paleosoknak (opcionális!)
  • Újhagyma vagy medvehagyma díszítés

Elkészítés:

  • A szalonnát tegyük oda kis lángon a – nálam vaslábas – pirítani, s pirítsuk meg mindkét oldalát.
  • A nyúlhús darabokat ezután tegyük a lábasba és fehéredésig – néha megforgatva pirítsuk meg.
  • Az apróra vágott hagyma következik, ami főni fog a rögtön ezután a húsra öntött borban és húsleveslében.
  • Egy ág rozmaringot is tegyünk a főzőlébe.
  • A legeslegkisebb lángon történjék a főzés – kb. 35-40 perc, ameddig kb. fél dl a főzőléből redukálódik. Főzés közben a bor szesztartalma el fog párologni, tehát a bor az ízesítést szolgálja.
  • Tálaláskor krém fresh-t vagy kókusztejszínt használhatunk, de a „tejföl” el maradhat!
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.