Kelkáposzta kuglóf

Tálaláskor inkább porcelán edényen kínálj, és alufóliával takartam le az aluminium tálcát. 🙁 – elég helytelen módon! Vitatott, de az a hír járja, hogy az alufóliából aluminium oldódik ki, ami káros az egészségre! Utólag is elnézést a tálalásért!

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Zsírozz be egy kuglóf formát.
  • Forrázd le a kelkáposzta leveleket.
  • 0.5 kg darált húst (lehet csirke, pulyka, sertés) fűszerezz sóval, borssal, köménymaggal és üss a masszához 3 db M-es tojást, majd alaposan keverd össze; AIP-osan elkészítve a masszába keverj 3 tojás sárgáját (kivezető szakasz!) és curry fűszereket: kurkumát, fahéjat, gyömbért, továbbá természetesen sót is.
  • Készülhet magyaros fűszerezéssel is: sót, bors, paprika, fokhagyma, hagyma.
  • A formát kend ki zsírral és béleld ki kelkáposzta levelekkel. A kibélelt formába öntsd bele és egyengesd el a fűszerezett húst.
  • 200 fokra melegítsd fel a sütőt, majd amikor a húsos kuglófot a sütőbe teszed, vedd vissza 160 fokra.
  • 30-40 percig következzék a sütés. Hústűvel szúrd meg, hogy átsült-e?
  • Vedd ki a kuglófformát, várj míg hűl az étel, ha szükséges késsel lazíts az oldalán, végül borítsd a kuglófot egy tálra.

FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.