Tálaláskor inkább porcelán edényen kínálj, és alufóliával takartam le az alumínium tálcát. 🙁 – elég helytelen módon! Vitatott, de az a hír járja, hogy az alufóliából alumínium oldódik ki, ami káros az egészségre! Utólag is elnézést a tálalásért!
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Zsírozz be egy kuglóf formát.
- Forrázd le a kelkáposzta leveleket.
- 0.5 kg darált húst (lehet csirke, pulyka, sertés) fűszerezz sóval, borssal, köménymaggal és üss a masszához 3 db M-es tojást, majd alaposan keverd össze; AIP-osan elkészítve a masszába keverj 3 tojás sárgáját (kivezető szakasz!) és curry fűszereket: kurkumát, fahéjat, gyömbért, továbbá természetesen sót is.
- Készülhet magyaros fűszerezéssel is: sót, bors, paprika, fokhagyma, hagyma.
- A formát kend ki zsírral és béleld ki kelkáposzta levelekkel. A kibélelt formába öntsd bele és egyengesd el a fűszerezett húst.
- 200 fokra melegítsd fel a sütőt, majd amikor a húsos kuglófot a sütőbe teszed, vedd vissza 160 fokra.
- 30-40 percig következzék a sütés. Hústűvel szúrd meg, hogy átsült-e?
- Vedd ki a kuglófformát, várj míg hűl az étel, ha szükséges késsel lazíts az oldalán, végül borítsd a kuglófot egy tálra.
FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!