A képen fele áfonya, fele szeder fagylalt látható.
Elég tipikus paleo-kompatibilis fagyi készítési mód a különféle gyümölcsök banánnal való sűrítése-kikeverése. Nos, ugyanez megtehető a ketogén diétát követők számára is, csak a banán helyébe lép az avokádó! Az avokádó mellé bogyós gyümölcsöt választunk – pl. áfonya, szeder, málna, s máris mindhárom gyümölcs kikeverhető avokádóval és xukorral. AIP-osoknak, ha kívánják, akkor kevés glicin keverhető a krémhez.
Hozzávalók és elkészítés egyben:
-
- 3 db puha avokádót a héjától megszabadítjuk, majd 3 fél avokádót kikeverünk 25 dkg áfonyával és – ízlés szerint – mondjuk 3 ek. xukor0steviával, AIP-ban ízlés szerinti mennyiségű glicinnel.
- 3 fél avokádót kikeverünk 25 dkg szederrel és ugyancsak kb. 3 ek. xukor0 steviával, AIP-ban glicinnel.
- Amennyiben a bogyós gyümölcsök mélyhűtöttek voltak, akkor akár rögtön fogyasztható a fagyi, ha nem, akkor pedig tegyük kb. 2 órára a mélyhűtőbe, hogy fagylalt kanállal adagolható legyen.
- Málnával ez a fagylalt hasonlóképpen elkészíthető!