Mángold főzelék

Az alsó képen az előtérben rebarbara, de a fehér cserépben és a ládában mángold látható!

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • A kertből szedtem a mángoldot, de boltban az általam készített mennyiség kb. 25 dkg lehetett, pontosabban 16 nagy levél.
  • A leveleket mossuk meg alaposan és tegyük a szárától szabadítsuk meg, még a keményebb, a levélen középen átívelő erezettől is.
  • 3 dl vízben fonnyasszuk meg a leveleket, majd húzzuk le a tűzről, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, daraboljunk a levelekhez 3-5 gereszd fokhagymát és tegyünk a vízbe 3 ek. kókusztejport (1-2 dl Cocomast, ketogénezők LCHF diétában akár tejszínt), majd turmixoljuk össze az edényben lévő fűszeres párolt leveleket. Amikor ez a turmixolás kész, akkor tegyünk a főzelékalaphoz 3 ek. bambuszrostot és alaposan keverjük ki ezzel is az ételt. Ez a sűrítés AIP is!
  • Gyakorlatilag a mángold íze és elkészítése a spenótéra hasonlít.
  • Pörkölt alapon készült darált hússal tálaltam, mint ahogy a képen látható, és a tányérban lévő mennyiség duplája készült el a felhasznált levelekből.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.