Személyes blog – A Q10 természetes forrásai

Közelebbieket http://q10.info.hu/a-q10-termeszetes-forrasai oldalon olvashattok.

Egy paleos barátom fogalmazta igen bölcsen: „Zselatinos ételeket eszünk az ízületeink gyógyítására, s ezen logika alapján pl. az állati szív tartalmazza magasan a legtöbb Q10-et, melyre fogyasztásával a saját szívünket erősíthetjük!”

Ebből a cikkből idézek adatokat arról, hogy mely étkek tartalmaznak a legmagasabb arányban Q10-et. Az ételek között találsz nem paleoba soroltakat is, de a kép teljessége miatt nem törlöm ki azokat.

  • marhaszív 113, marhamáj 39-50, marha izom 26-40
  • sertésszív 11,8-128,2, sertésmáj 22,7-54, sertés izom 13,8-45
  • szardínia 5-64, vörös húsú makréla 43-67, fehér húsú makréla 11-16, lazac 4-8, tonhal 5
  • szójaolaj 54-280, olívaolaj 4-160, szőlőmagolaj 64-73, napraforgóolaj 4-15
  • rizskorpa 27, kókusz 27
  • földimogyoró 27, dió 19, szezámmag 18-23, pisztácia 20, mogyoró 17, mandula 5-14
  • petrezselyem 8-26, brokkoli 6-9, karfiol 2-7, spenót 1-10, szőlő 6-7, kínai kel 2-5
  • avokádó 10, feketeribizli 3, eper 1, narancs 1-2, grapefruit 1, alma 1

Nálam most ez a téma előtérbe került, mégpedig azért, mert a szívem bal oldali Tawara szára blokkolt állapotba került. A Tawara szár jobb és bal oldali szára ingerületi feladatokat lát el: a szív munkára késztetése. A bal szívkamrám kisebb már régen, mint a jobb oldali, azaz az évek során a szívizom kisebb lett. A bal kamrából áramlik vissza a vér a testbe. Most tehát már az ingerületi zóna is elhalt. Ilyenkor a jobb Tawara veszi át a bal funkcióját is.

A 8 év paleonak és az immár több mint egy év ketogénnek köszönhetően az invazív vérfestés teljes terjedelmében tiszta ereket tárt fel. Ennek szívből örülök, ugyanakkor azért boldognak az össz állapotot tekintve nem mondhatom, hogy boldog lennék. Most hatványozott odafigyeléssel kezdtem el Q10-et szedni, a Magnézium szedését sem szabad elhanyagolnom, s továbbra is szedem a D-vitamint és a K2-öt. Olyan két terméket kerestem, mely hazai beszerzéssel megoldható és még van pick-pack ponti kiszállításuk is. Ez a választott cég ki más lehetett volna, mint a http://www.biobolt.e-tar.hu/. Miután szedek vérhígítót, ezért a K1 vitamint nem tartalmazó BioCo terméket választottam.

Arról olvastam, hogy évtizedek óta fennálló magas vérnyomás betegség és bizony-bizony a pajzsmirigy betegség szövődménye lehet a kialakult szív probléma.

Egyébként köszönöm jól vagyok. A történésekről nem is tudnék, ha az EKG, majd az ultrahang nem mutatta volna ki az elváltozást. Jól megijedtem, mert az orvos csendes infarktust is feltételezett volt a háttérben. No de ez nincs, és ezt a – ketogén és a böjtök miatti – tiszta ereimnek köszönhetem!!!

„A Tawara-szárak „elektromos vezetékek”. A sinus csomó ingerképzését a jobb és bal kamra felé vezetik. Ha a bal nem működik, akkor a kamra a jobb szár felől, de a jobb kamrán át retrográd irányban érkező ingerre húzódik össze. Ez látható az EKG görbén. A szárblokk néha van, néha nincs, és van amikor mindig látható. A szívizom hibernált állapotból visszajöhet.” Egy igen kedves orvos barátom biztató szavai.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.