Bőrös combhús – kakukkfűves

A kép a Google images-ről való

Hozzávalók:

  • 1 kg bőrös combhús, 1 kg oldalas kicsontozva – mindkettő felkockázva
  • Vagy az eredeti recept szerint kb. 2 kg dagadó felkockázva
  • Kakukkfű (kb. 1 evőkanálnyi), só, őrölt bors – AIP-ban elhagyjuk, fokhagyma (legalább 1 fej) vagy -por
  • 3 dl fehér bor (száraz borom volt itthon, de szerintem bármilyen jó) – AIP-ban elhagyjuk, mert az elfőtt bor után cukor marad!
  • Kb. 2 dl víz; AIP-ban 5 dl vízzel, vagy csontleves lével
  • 1 evőkanálnyi kacsazsír vagy libazsír vagy disznózsír

Elkészítés:

  • Egy nagy lábasba (vaslábas a legjobb) olvaszd fel az evőkanálnyi zsírt, és dobd rá a 2 kg felkockázott húst
  • A húst szórd meg fűszerekkel – kakukkfű, só, bors (AIP-ban ne!), fokhagyma gerezdek vagy por, majd az egészet jól keverd össze
  • A felkockázott húst ropogósra pirítsd meg – ez kb. 10-15 percet vesz igénybe; néha forgasd meg a piruló husit
  • Ha vaslábasban sütöttél, akkor a lábasban lévő húst öntsd föl 3 dl fehér borral és 2 dl vízzel – annyi folyadékkal, hogy a húst ujjnyira ellepje – AIP-ban vízzel!
  • Takaréklángon, fakanállal kitámasztott fedő alatt főzd a húst puhára
  • Amennyiben nincs vaslábasod, akkor egy mély sütőformába öntsd bele a megpirult húskockákat, öntsd föl borral és vízzel, AIP-ban további csontlével, és a sütőben süsd-főzd puhára

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.