Hozzávalók:
- 25 dkg gesztenyeliszt
- 3 ek. bambuszrost
- 5 dl kókusztejszín
- 5 dkg vaj
- 3 db M-es tojás
- Vanília, pici só, 2 ek. xukor0stevia, citromlé
- 1 kk. szódabikarbóna
- Porxukor – xukor0stevia
Elkészítés:
- A liszteket összekeverjük a kókusztejszínnel, a tojásokkal, a vajjal és a fűszerekkel.
- A tésztába teszünk még szódabikarbónát is, melyet szintén hozzákeverjük.
- Előmelegítjük a sütőt, majd 170 fokon (közepes lángon) 30′ alatt megsütjük. Tűpróba, szemrevételezés szükséges, mert a sütők fűtőértéke között vannak különbségek!
- A cipócskákat megszórjuk porxukorral.
Nagyon bejövős 😀
Örülök, hogy ízlett. A férjemnél is nagy sikere volt. Márta
Mivel lehetne a bambuszrostot helyettesiteni?
Amennyiben nincs bambuszrost, akkor ki kell hagyni. A tészta kevésbé lesz könnyű, miután a bambuszrost kizárólag csak a lazítás miatt került a tésztába. Márta
Örülök, hogy sikere volt a receptnek. Márta