AIP – zöldség sarkantyúkával

Belevágtam az Autoimmun Protokoll szerinti diétába, de úgy, hogy igyekszem a ketogén elvekben megtanult makrókat nem túlságosan átlépni. A döntésem oka természetesen ismét az életemben bekövetkezett egészségügyi változások, melyekről hamarosan írok egy posztot.

Az AIP szellemében készült el ez a zöldséges tál, aminek tartalmát természetesen részletekben fogyasztottam el. Azok, akik nem figyelnek különösebben a bevitt szénhidrát mennyiségre, akár egy egyszemélyes étkezésnek is tekinthetik ezt a mennyiséget.

Sült répa – egyszerűen nagyszerű – fűszerezés nélküli receptje.

A képen látható étel hozzávalói és elkészítése egyben:

  1. Sült répa – megszórva fahéjjal, kurkumával és kevés sóval, melyet olíva olajban vagy kókusz olajban sütőben süthetünk ki. Kb. 30 perc alatt fog közepes lángon a répa megsülni. Érdemes akár 1 kg-nyit egyszerre sütni, mert az a mennyiség már energiatakarékosabb megoldás lesz. Részletekben elfogyasztva melegen és hidegen is kiváló.
  2. Llila káposzta almával vagy körtével – AIP-ban inkább az almát ajánlom az alacsonyabb ch és cukortartalma miatt, továbbá kizárólag sózást; nem igényes más fűszert, így a protokollnak meg fog felelni!
  3. Sarkantyúka levél és virág – antibiotikus hatású, kissé „borsos” ízű gyógynövény, mely van a kertemben.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.