Pirított nyúlcomb

Pirított nyúlcomb – A kép a Google images-ről való.

Hozzávalók:

  • 2 db nyúlcomb
  • 1-2 tk. só, 1 tk. kurkuma, 1-2 szál rozmaring, 1-2 szál kakukkfű
  • Nálam: 2 bögrényi maradék almás olívaolajas lila hagyma
  • Amennyiben nincs maradékunk, akkor borítsuk be pl. 2 bögrényi reszelt káposztával a nyúlhúst!; ekkor valamilyen hozzáadott zsiradékot is használjunk- pl. kacsa vagy liba zsírt, olíva olajat, kókusz vagy sertés zsírt.

Elkészítés:

  • Egy tepsibe helyezd el a besózott nyúlcombokat.
  • Tedd rá az előzőleg besózott, majd leöblített és kinyomkodott puha káposztát; jelen esetben a maradék lila káposztát.
  • Közepes lángon süssük 20 percig a káposzta és zsiradék alatt lévő nyúl combokat, majd a combokat felkerülnek a káposzta tetejére, ahol azokat másik oldalukra fordítva ismét 20 percig sütjük.

Salátalevelekre halmozva tálaltam.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.