A 2 nappal ezelőtt készített földimandula tej készítésekor áztatott magmaradvány keletkezett, mely arra várakozott, hogy valamilyen édességet készítsek belőle, mely egyben az Autoimmun Protokollnak is megfelel. A legegyszerűbb módnak pillanatnyilag valamilyen ízes golyók készítése bizonyult. Ilyen golyók ízesítésének csak a kreatív képzelet szab határt. Az alapanyagot természetesen át kell őrölni, mert a magkészítés textúrája eléggé darabos, no de ez nem probléma, ha van egy erős késes turmixgépünk.
Hozzávalók:
- 25 dkg áztatott földimandula mag -, mely fahéj ízű
- 1 tk. vanília por
- 1 tk. citromlé
- 2 ek. kókuszzsír
- 1 tk. méz (enélkül is finom!)
- 2.5 dl földimandula liszt
- 1 dl áfonya turmixolva – lehet mélyhűtött is, mely, ha majd felolvad, akkor gyümölcsvelővé válik
Elkészítés:
- Az áztatott – földimandulát, a vaníliát, a citromlét, a kókuszzsírt, mézt – turmixoljuk össze.
- A gépből kivéve egy tálban keverjük össze a száraz földimandula liszttel. Amennyiben szükséges, akkor akár a receptben leírtnál többet is tehetünk a tésztához, annyit, hogy jól formázható masszát kapjunk.
- Formázzunk golyókat.
- Turmixoljuk gyümölcsvelőt – ez most nálam áfonya, de lehet bármilyen más, persze lehetőleg bogyós gyümölcs!, avagy ha van otthon, akár karob porral vagy további fahéjjal is megszórhatjuk a golyókat.