Sütőtök tócsni AIP

Valamelyik nap sütöttem sütőtököt a férjemnek, aki nagy rajongója. Én a cukorbetegségem miatt csak ritkán engedek meg magamnak ilyen ételt, de most az AIP-ot követve egy-két alkalommal én is eszem ilyen fajta ételt a ch-értékek magamnak meghatározott napi határain belül (40 gr/nap).

Hozzávalók és elkészítés egyben:

    • Fűszeresen – fahéjas, vaníliás – sült sütőtök belét – kb. 70 dkg használhatunk, de ez lehet több is és kevesebb is. A hozzávaló liszteket a sütőtök mennyiségéhez mérjük.
    • 70 dkg fűszeres sütőtök beléhez 2 ek. zselatin port  2 ujjnyi forró vízben feloldva és 4 ek. földi mandula lisztet adjunk. Ízlés szerint adjunk a felsoroltak keverékéhez parajdi sót és esetleg további fűszereket – mézecskalács fűszerkeverék, vanília, fahéj stb.
    • Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
    • Melegítsük elő a sütőt.
    • Formázzunk tócsnikat és rakjuk le a sütőpapírra úgy, hogy a lepények mindkét oldalát leheletnyi olvasztott zsírral vagy olíva olajjal kenjük be.
    • A tócsnikat a leginkább a legalacsonyabb hőfokon érdemes szárítva sütni úgy, hogy egy fakanállal apró résnyire kitámasztjuk a sütő ajtaját, hogy a zöldségekben lévő nedvesség el tudjon párologni. Ekkor a sütés 25-25 percet fog igénybe venni – egyik és másik oldalát sütve a lepénynek. Süthetjük az egyik oldalát lassan 25 percig, míg a másikat 15 percig 160 fokon. Tapasztald ki, hogy a te sütőddel hogyan tudsz hatékonyabban dolgozni!
    • A magam részéről ma együtt sütöttem a karfiol tócsnival, mely közvetlenül ez előtt a recept előtt található.
    • Használhatod húsokhoz köretként vagy akár „kenyérnek” is.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.