Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Hosszan főtt leves zöldségeit – sárgarépa, zeller, káposzta, fehér répa, hagyma – turmixoljuk össze.
- 15 fej fokhagymát tegyünk mély tepsibe héjastól és öntsünk alá egy ujjnyi olíva olajat vagy kókuszzsírt és egy ujjnyi vizet. A növényi zsírt azért érdemes választani, mert nem fog füstölni.
- A fokhagymát tegyük a tepsi aljára és süssük 160 fokon addig, amíg enyhén nem barnul, azaz a cukor nem csapódik ki a hagymából.
- Hagyjuk kihűlni a fokhagymákat, majd a belső sült pépet nyomjuk bele a turmixolt zöldségbe és ismét forgassuk át a pürét.
- Kb. 1 dl olíva olajat öntsünk a krémhez.
- Lehet kisebb dobozokba mélyhűtve tárolni, avagy lehet egy próbát tenni csak hűtős tárolásra is.
- „Pörköltek” sűrítésére kiváló AIP-os megoldás!
- A zöldségekhez kizárólag sót kell ezen kívül keverni – ízlés szerint!
Amennyiben hagyományos fűszerezésű paleo konyhát vezetsz, akkor lehet paprikát, borsot is a fűszerekhez adni!
Amennyiben AIP-ban is „piros” színezést kívánsz adni az ételnek, akkor használj pl. Bio céklaport!
Márta Köszönöm,….épp tegnap vettem zuzát és ez a püré is jó megoldás lesz!!:)))
Örülök.