Zöldségpüré – AIP-os „pörkölt” ízesítő, mártogató

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Hosszan főtt leves zöldségeit – sárgarépa, zeller, káposzta, fehér répa, hagyma – turmixoljuk össze.
  • 15 fej fokhagymát tegyünk mély tepsibe héjastól és öntsünk alá egy ujjnyi olíva olajat vagy kókuszzsírt és egy ujjnyi vizet. A növényi zsírt azért érdemes választani, mert nem fog füstölni.
  • A fokhagymát tegyük a tepsi aljára és süssük 160 fokon addig, amíg enyhén nem barnul, azaz a cukor nem csapódik ki a hagymából.
  • Hagyjuk kihűlni a fokhagymákat, majd a belső sült pépet nyomjuk bele a turmixolt zöldségbe és ismét forgassuk át a pürét.
  • Kb. 1 dl olíva olajat öntsünk a krémhez.
  • Lehet kisebb dobozokba mélyhűtve tárolni, avagy lehet egy próbát tenni csak hűtős tárolásra is.
  • „Pörköltek” sűrítésére kiváló AIP-os megoldás!
  • A zöldségekhez kizárólag sót kell ezen kívül keverni – ízlés szerint!

Amennyiben hagyományos fűszerezésű paleo konyhát vezetsz, akkor lehet paprikát, borsot is a fűszerekhez adni!

Amennyiben AIP-ban is „piros” színezést kívánsz adni az ételnek, akkor használj pl. Bio céklaport!

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Zöldségpüré – AIP-os „pörkölt” ízesítő, mártogató”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.