Pörkölt AIP-osan

Kevés zöldség mártással ketogénben is fogyasztható étel!

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • A hosszan főtt csontlevesünkbe tegyünk bele – igény szerint – kockázott marha- és sertéshúst.
  • A levest minimum 6 órán át főzzük, de másfél óta után a benne lévő húst külön lábasba tehetjük, mert ekkorra 100%, hogy megpuhult.
  • Sertészsíron kevés leveslével dinszteljünk meg hagymát és fokhagymát, majd forgassuk össze a puha húskockákkal; tegyük félre az edényt.
  • A vegyes zöldség – sárgarépa, fehérrépa, karalábé, káposzta, hagyma stb. – levesbe való főzésével vagy megvárjuk az erőleves elkészültét, vagy a pörkölt alap elkészítésekor odateszünk igény szerinti mennyiségben vegyesen zöldségeket, és megfőzzük.
  • A zöldségekből pürét készítünk, melyet megsózunk, majd a hagymás-fokhagymás húsra öntjük.
  • A zöldségpürét két módon színesíthetjük: 1. A zöldekkel együtt céklát is főzünk; 2. Veszünk Bio céklaport és 2 evőkanálnyit elkeverjük a mártással.

Díszítésként borsos ízű ehető Sarkantyúkát tettem az ételre!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.