Kevés zöldség mártással ketogénben is fogyasztható étel!
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- A hosszan főtt csontlevesünkbe tegyünk bele – igény szerint – kockázott marha- és sertéshúst.
- A levest minimum 6 órán át főzzük, de másfél óta után a benne lévő húst külön lábasba tehetjük, mert ekkorra 100%, hogy megpuhult.
- Sertészsíron kevés leveslével dinszteljünk meg hagymát és fokhagymát, majd forgassuk össze a puha húskockákkal; tegyük félre az edényt.
- A vegyes zöldség – sárgarépa, fehérrépa, karalábé, káposzta, hagyma stb. – levesbe való főzésével vagy megvárjuk az erőleves elkészültét, vagy a pörkölt alap elkészítésekor odateszünk igény szerinti mennyiségben vegyesen zöldségeket, és megfőzzük.
- A zöldségekből pürét készítünk, melyet megsózunk, majd a hagymás-fokhagymás húsra öntjük.
- A zöldségpürét két módon színesíthetjük: 1. A zöldekkel együtt céklát is főzünk; 2. Veszünk Bio céklaport és 2 evőkanálnyit elkeverjük a mártással.
Díszítésként borsos ízű ehető Sarkantyúkát tettem az ételre!