paleocsinta plantainből (Zöld banán) tojás nélkül

Főzőbanánt a Auchan bio élelmiszer osztályán kaptam. Gondoltam, hogy kipróbálom.

Hozzávalók:

  • 2 db zöld banán, más néven főzőbanán
  • 2 ek. zselatin 2 dl langyos vízzel elkeverve = a tojások helyett!
  • + 2 dl víz
  • 2 ek. nyílgyökér liszt
  • Csipetnyi zsír vagy olíva olaj – adagolva!
  • Glicin – kb. 2 tk., vagy méz max. 1 tk.

Elkészítés:

  • Hámozzuk meg a zöld banánokat – kb. 20-25 dkg -, és vágjuk vékony karikákra.
  • Keverjük el a zselatinport a langyos vízben és öntsük rá a turmix-gépbe helyezett banánokra.
  • Szórjuk meg ezt az alapot még nyílgyökérliszttel, majd további vizet öntsünk rá.
  • Alaposan turmixoljuk össze a „tésztát”.
  • Egy teflon vagy kerámia bevonatú palacsinta sütőt tűzforróra melegítsünk fel és igen kevés zsiradékkal dolgozzunk. Erre a forró edényfelületre poháralátét nagyságú korongokat öntsünk, és süssük meg mindkét oldalát.
  • Megszórhatjuk glicinnel vagy csorgathatunk rá mézet.
  • A tálalás változatos lehet.

Nálam: megszórtam karob porral a lapokat, egymásra halmoztam, majd mélyhűtött málnát turmixoltam és a halmok tetejére tettem. Friss menta helyett találtam egy-két száraz levelet, melyet az édességre morzsoltam.

FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.