Arany középút

Régen jelentkeztem személyes bejegyzéssel. 8 éve követek egy elvet, hogy egészségileg felépítsem magamat a pajzsmirigyem “elsorvadásának” járulékos betegségeiből – anyagcsere, idegrendszer, cukorháztartás, érrendszer és szív kisebb-nagyobb nyavalyái.

A legutóbbi személyes állapotommal kapcsolatos eseményt, miszerint a pajzsmirigyem bal lebenye teljesen visszaépült, a jobb lebeny még nem, és a nyaki ultrahang tipikus Hashimotos pajzsmirigy képét mutatta, az AntiTPO-m pedig 260 volt (pm. gyulladás szint a felső 9-es határral szemben) – már megosztottam veletek.

Az étkezés terén kirándulást tettem az Autoimmun Protokollban és egy nagyon kedves tagokból álló AIP kezdő csoportot találtam. Megismerkedve az AIP-pal, azt 8 hétig követtem, majd visszatértem a ketogénhez úgy, hogy hatottak rám az autoimmun étkezés irányelvei, mely alapvetően szigorított paleo étkezés.

Igaz az az állítás, hogy ketogénezel ugyan, de nem kell görcsösen a ketozis állapotát forszírozni. Most végre ettől a fikciótól felszabadultam. Jelenlegi étkezésemben soha nem haladom meg az 1200 ccal-át, és általában -, mint mindig – fogyási szándékkal 800-900 cca-ra lőttem be a napi fogyasztásomat. Arra ügyelek, hogy a fehérje fogyasztásom mindig magasabb legyen, mint a zsír és megengedek magamnak napi maximum 40 gr szénhidrátot, általában hideg bogyós gyümölcsöt. A “fagylaltokért” való rajongásom nekem télen és nyáron töretlen.

Nagyon lassan, de ismét elkezdtem fogyni – 6 hét alatt 4 kg-ot. Meglátjuk. Jól vagyok. A cukrom a cukorbetegség ellenére jónak mondható, mert a HbA1c 6.5, 6.6 – kissé emelkedett az igazán jónak tartott 6.3 ellenében.

FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.