Isler – paleo, AIP

A képen a csíkozott islerek 100%-ig megfelelnek az Autoimmun Protokollnak, a sima felületűek paleos sütemények. Kíváncsi voltam, hogy AIP-osan is el tudom-e készíteni?! Mint látható alább, kizárólag a tészta készült másként egyiknél és másiknál.

Hozzávalók AIP:

  • 0.25 dkg földi mandula liszt
  • 2 púpozott ek. kókuszzsír
  • 2 dkg méz – egy szelet süteményre elosztva nem sok!
  • 1 ek. zselatin por elkeverve 1 dl vízzel – melegítve, majd hűtve

Fűszerek a tésztába mindkét süteményben ugyanaz: fahéj és  gyömbér

Töltelék – mindkét süteménynél ugyanaz:

  • Autentikusan sárgabarack püré vagy lekvár, de nekem most ez nem volt itthon, viszont a mélyhűtőben találtam mangó kockákat. A mennyiség kb. 10 dkg.
  • 1 tk. zselatin forró vízzel feloldva

Máz – Mindkét süti fajára ugyanaz a máz került:

  • 2 db zöldbanán
  • 2 ek. kókuszzsír
  • 2 ek. karobpor
  • 1 ek. glicin

Hozzávalók paleo:

  • 0.25 dkg földi mandula liszt
  • 2 ek. bambuszrost
  • 2 ek. nyílgyökér liszt
  • 10 dkg vaj
  • 2 dkg méz
  • 2 db tojás
  • 2 ek. kakaó

A tészta elkészítése:

  • A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 15 percig állni hagyjuk. Ezután 2 mm vastagságúra kinyújtjuk. Nagyon jól tudtam dolgozni az asztalra tett zsírpapíron!
  • 3.5 cm átmérőjű karikákat vágunk ki a kinyújtott tésztából, kisebb is lehet!; sütőlapra tesszük; a sütőt 200 fokon felforrósítjuk, majd visszavesszük a legalacsonyabb fokozatra 150-160 fokra.
  • Felső rácsra tesszük az egyik, majd a másik tepsit, és 25-25′-ig szárítjuk.
  • Kivesszük a tésztát és hagyjuk teljesen kihülni.

A töltelék elkészítése mindkét süteménynél ugyanaz:

  • Mélyhűtött sárgabarackot, vagy jelen esetben mangót turmixgépbe teszünk és hozzáöntünk 1 dl forró vízben feloldott zselatint, majd összeturmixoljuk.
  • Egy lapot megkenünk a gyümölcsvelővel és ráhelyezünk egy másik lapot.

A máz elkészítése, mely mindkét sütinél egyezik:

  • A zöld banánokat karikára vágjuk, az édesítést, a lágy kókuszzsírt, a karobport hozzáadva összeturmixoljuk.
  • Az összeragasztott islereket késsel megkenjük és elegyengetjük.

FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Isler – paleo, AIP”

  1. Szia. Olvasva receptedet , nagyon tetszik, de az AIP isler receptben mennyi az az 1 ek zselatin ? Por forma vagy már oldott formát jelent, ha por forma mennyi vízbe kell feloldani?
    Válaszodat köszönöm. További sok sikert, jó munkát kívánok.

    Margó

Hozzászólás a(z) Kovácsné Margó bejegyzéshez Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.