Isler – paleo, AIP

A képen a csíkozott islerek 100%-ig megfelelnek az Autoimmun Protokollnak, a sima felületűek paleos sütemények. Kíváncsi voltam, hogy AIP-osan is el tudom-e készíteni?! Mint látható alább, kizárólag a tészta készült másként egyiknél és másiknál.

Hozzávalók AIP:

  • 0.25 dkg földi mandula liszt
  • 2 púpozott ek. kókuszzsír
  • 2 dkg méz – egy szelet süteményre elosztva nem sok!
  • 1 ek. zselatin por elkeverve 1 dl vízzel – melegítve, majd hűtve

Fűszerek a tésztába mindkét süteményben ugyanaz: fahéj és  gyömbér

Töltelék – mindkét süteménynél ugyanaz:

  • Autentikusan sárgabarack püré vagy lekvár, de nekem most ez nem volt itthon, viszont a mélyhűtőben találtam mangó kockákat. A mennyiség kb. 10 dkg.
  • 1 tk. zselatin forró vízzel feloldva

Máz – Mindkét süti fajára ugyanaz a máz került:

  • 2 db zöldbanán
  • 2 ek. kókuszzsír
  • 2 ek. karobpor
  • 1 ek. glicin

Hozzávalók paleo:

  • 0.25 dkg földi mandula liszt
  • 2 ek. bambuszrost
  • 2 ek. nyílgyökér liszt
  • 10 dkg vaj
  • 2 dkg méz
  • 2 db tojás
  • 2 ek. kakaó

A tészta elkészítése:

  • A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 15 percig állni hagyjuk. Ezután 2 mm vastagságúra kinyújtjuk. Nagyon jól tudtam dolgozni az asztalra tett zsírpapíron!
  • 3.5 cm átmérőjű karikákat vágunk ki a kinyújtott tésztából, kisebb is lehet!; sütőlapra tesszük; a sütőt 200 fokon felforrósítjuk, majd visszavesszük a legalacsonyabb fokozatra 150-160 fokra.
  • Felső rácsra tesszük az egyik, majd a másik tepsit, és 25-25′-ig szárítjuk.
  • Kivesszük a tésztát és hagyjuk teljesen kihülni.

A töltelék elkészítése mindkét süteménynél ugyanaz:

  • Mélyhűtött sárgabarackot, vagy jelen esetben mangót turmixgépbe teszünk és hozzáöntünk 1 dl forró vízben feloldott zselatint, majd összeturmixoljuk.
  • Egy lapot megkenünk a gyümölcsvelővel és ráhelyezünk egy másik lapot.

A máz elkészítése, mely mindkét sütinél egyezik:

  • A zöld banánokat karikára vágjuk, az édesítést, a lágy kókuszzsírt, a karobport hozzáadva összeturmixoljuk.
  • Az összeragasztott islereket késsel megkenjük és elegyengetjük.

FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Isler – paleo, AIP”

  1. Szia. Olvasva receptedet , nagyon tetszik, de az AIP isler receptben mennyi az az 1 ek zselatin ? Por forma vagy már oldott formát jelent, ha por forma mennyi vízbe kell feloldani?
    Válaszodat köszönöm. További sok sikert, jó munkát kívánok.

    Margó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.