Hozzávalók:
- 4 dl földimandula tej
- 1 tk. vanília
- 1 tk. fahéj
- 2 ek. karobpor – a karob, miután hüvelyes növény, ezért nem paleo, de az aip-osok ezt használják!
- Glicin – kb. 1 ek. vagy 1 tk. méz
- 2 ek. nyílgyökér liszt
- 1 ek. zselatin
- Tálalni lehet pl. bogyós gyümölcsökkel, olyanokkal, melyeknek nem magas a fruktóz tartalma; paleo tejszínhabbal.
Elkészítés:
- 10 dkg földimandulából növényi tejet készítünk.
- A leszűrt tejet kis lábasba öntjük – kb. 4 dl – édesítjük és elkeverjük a karobport, a nyílgyökér lisztet és a zselatint.
- A hideg tejben simára keverjük, majd alágyújtunk és közepes lángon állandó keverés mellett a krémet besűrítjük.
- A langyos krémet tetszőlegesen tálalhatjuk. Pl. dobozba tesszük, megvárjuk, míg teljesen kihűl, majd a gyümölcsöt és a habot ráhalmozzuk.
FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!