Lenmagos-szezámmagos kenyér

Receptkönyvek vásárlása

A receptet Csóti Heni küldte 2011.03.08-án

 Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 1 csipet vagy egy kávéskanál petrezselyemzöld
  • 6-7 evőkanál szezámmagliszt
  • 6-7 evőkanál lenmagliszt

Elkészítés:

  • Verd fel a tojásfehérjét kemény habbá
  • Keverd össze a tojások sárgájával
  • Tegyél ebbe a tojásos alapba sót, szódabikarbónát, petrezselyemzöldet és a maglisztet
  • Sütőpapíros őzgerinc-formába vagy szilikonos formába öntsd a tésztát
  • Szórj a tészta tetejére lenmagot és szezámmagot
  • Előmelegített sütőben süsd a kenyeret kb. 20 percig

 

 

Print Friendly, PDF & Email

10 thoughts on “Lenmagos-szezámmagos kenyér”

  1. Annyit szólnék hozzá,hogy ízre jobban tetszik lenmagosan mintha simán szezámmagos lenne. A gyerekeim is ezt ették és izlett nagyon:) Semleges íze van,tehát bármit lehet pakolni rá,vagy esetleg valamilyen főfogás mellé ehető.

    1. Kedves Adrian! Olvasd el a „Paleo alapanyagok” posztot a fő címsorban található. A „Piaci körkép” címszót is beírhatod a keresőbe. – Választ fogsz kapni a kérdéseidre. Na, azért leírom ide neked: a magok őrleményeit nevezzük a paleoban „lisztek”-nek. Találsz címeket beszerzéshez is. A biobolt-e-tar.hu-n még kedvezményt is kapsz, ha beírod a PaVit11 kódot. Ez is fenn van az oldalamon – jobboldalt! Jó főzőcskézést kívánok. BB

  2. Helloh! 🙂

    Kinyomtattam, kipróbáltam, megcsináltam…
    Nagyon ott van! 🙂
    Ez az eddigi kedvencem, ugyanis nem kell sok alapanyag hozzá és nagyon gyorsan elkészíthető.
    Pik-pak és megvan.
    A tésztája nagyon rugalmas, nem esik össze, egyben van és nem repedezett be sehol, mint a többi kenyérnél, amit eddig kipróbáltam. (valószínűleg a tojásfehérje habbá verése miatt)
    Nálam szezámpehely volt, így is jó lett.
    Azt hiszem dióval vagy mandulával fogom vegyíteni,hogy legyen egy kicsit édeskésebb, mert tényleg semleges az íze,de így is jó.A másik variációban fűszeresebbre csinálom.
    Kísérletezgetni kell, kinek mi jön be jobban.

    Szóval frankó a recept! 🙂

  3. Szia BB!

    Az lenne a kérdésem, hogy a recept nem írja, de ha pelletet használok akkor kell bele a zsír is, igaz? Ha teszek bele zsírt, víz nem kell bele? A nyers tészta állaga inkább folyósabb legyen?

    Köszi a választ előre is!

    1. Kedves Tündi! Őszintén szólva én ezt a receptet pellettel nem próbáltam ki. A pellet plusz zsírt és sok vizet igényel, de a tésztának nem kell folyósnak lennie, ez biztos! BB

  4. Kedves BB!

    Kis változtatással elkészítettem, 6 evőkanál lenmag(pellet) liszthez kb ugyanannyi őrölt diót tettem, és egy kicsit amit csak daraboltam, ízesítettem fokhagymával és parmezánnal, nagyon jó lett az állaga, rugalmas, és persze most már tettem bele zsírt és vizet is. Szódabikarbóna helyett sütőport tettem. Finom lett, ma ezt viszek a munkahelyemre!
    Köszi a segítséget!:D

  5. Kedves BB!

    Még kezdő paleos vagyok és most próbálkozom a különböző kenyér variációkkal. Nagyon megtetszett ez a recept, mert nem tűnt bonyolultnak és volt is hozzá minden itthon. Viszont az enyém nagyon lapos lett, nem jött fel, pedig a tojáshab kemény volt, szódabikarbónát is tettem bele…. mit ronthattam el?

    Előre is köszi a választ!

    üdv
    Kriszta

    1. Kedves Kriszti, Talán nem előmelegített sütőbe tetted. Ez fontos: forró sütőbe kell tenni, és miközben sül, valamennyit visszavenni a hőfokból. BB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.