Fahéjas labdák – sütőben sütve

Receptkönyvek vásárlása

A receptet és a képet Csóti Heni küldte 2011.03.10-én

Az eredeti receptben 2,5 dl darált kókuszreszelék szerepelt, a hozzászólások alapján kókuszlisztre javítottam. Tudni kell, hogy a kókuszliszt nagyon fojtós tud lenni, ezért esetleg egy ek. kókuszreszelékkel lazítsd fel a tésztát. 2016.03.31.

fahéjas labdák

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 2 dl kókuszliszt
  • Fél bögre nyírfacukor, eritrit, stevia
  • 1/2 teáskanál vaníliakivonat
  • 1/4 teáskanál só
  • 1/2 bögre jászvaj (ghee) vagy olívaolaj
  • 2 evőkanál őrölt fahéj
  • 1 evőkanál nyírfacukor a szóráshoz

Elkészítés:

  • A tojásokat jól összekeverjük a xukorral, sóval, vanília-kivonattal, jászvajjal, majd hozzátesszük az átszitált kókuszlisztet,
  • Jól elkeverjük, hogy csomómentes legyen, majd 5 perc pihentetés következik
  • Közben egy kis tálban a fahéjat 1 evőkanál xukorral össze kell keverni
  • Előmelegítjük a sütőt 190 fokra
  • A masszából golyókat formálunk, kb. 3 cm legyen, majd a fahéjas keverékbe megforgatjuk
  • Sütőpapíros tepsibe tesszük – jó messze egymástól, mert sütés közben még dagadnak.
  • Kb. 15 perc sütés szükséges
Print Friendly, PDF & Email

9 thoughts on “Fahéjas labdák – sütőben sütve”

  1. Kipróbáltam. Nekem egyáltalán nem sűrűsödött be, így gombócokat nem lehetett csinálni. Még egy adag darált kókuszreszelék után sem lett elég sűrű. Eszméletlen édes lett, pedig kevesebb édesítőt tettem bele (kókuszvirág cukor) és tettem citromhéjat és levet is, hogy ezt kompenzáljam. Plusz nagyon zsíros lett.

    Végül sütiformába öntöttem és úgy sütöttem meg. Kidobni nem szerettem volna. Így még ehető volt, el is fogyott, de kár, hogy nem jöttek össze a gombóckák.

    1. Sajnálom. Próbálj olyan recepteket keresni, melyek a régi ízeket idézik – pl. piskótákat, mert azokban kevésbé fogsz csalódni. Ez egy 2011-es recept, és még soha senki nem panaszkodott. BB

  2. Kedves BB!
    Ma megsütöttem a golyókat.
    Elkezdtem a recept szerint, de valóban nagyon folyós valami lett. Adtam még hozzá kókuszt. Mikor már 10 dkg darált kókusznál jártam, még mindig nem nagyon akart formázható állagú lenni, úgy döntöttem, teszek hozzá kókuszlisztet.
    4 púpozott evőkanál kókuszliszt után lett formázható a tészta.
    Így ebből az adagból 18 kis golyócska lett, 190 fokon 20 percig sütöttem, már kezdtek megrepedezni a golyócskák.
    Kissé száraz golyók lesznek, így mindenképp ajánlatos hozzá enni pl. turmixolt gyümölcsöt.
    Így nagyon finom.
    Üdv, Kati

    1. Kedves Kati, Köszönöm a leírtakat. Ez segíteni fog a többieknek. Rövidesen én is elkészítem, és leírom a módosításokat. BB

  3. Sziasztok, a hozzászólásokat összegezve próbáltam egy tésztát csinálni. Most hűl. Ha megkóstoltuk, megírom, milyen lett. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.